SEURAA MEITÄ:
×

PITKÄVETOVIHJEET

ETUSIVU / PITKÄVETOVIHJEET
Suomi – Pohjois-Makedonia: Suomi hakee kisojen avausvoittoaan
  • Toimitus

Suomi – Pohjois-Makedonia: Suomi hakee kisojen avausvoittoaan

julkaistu: 12.09.2019 09:10

Tänään on aika aloittaa lentopallon EM-kilpailut ja heti avauspäivänä on tulessa myös Suomen maajoukkue. Edellisistä kisoista poiketen Suomi lähtee kilpailuihin erittäin hankalista olosuhteista, kun takana on 16 tappion putki virallisissa otteluissa. Tänään joukkueella onkin paras mahdollinen paikka ottaa ensimmäinen voittonsa uuden päävalmentajan alaisuudessa ja karistaa niskassa roikkuva gorilla pois kannoiltaan.

Suomen suurimmat vahvuudet ovat varmasti tällä hetkellä passaripeli, jossa Eemi Tervaportti pärjää hyvin vertailussa oikeastaan ketä tahansa passaria vastaan. Toinen Suomen huippupelaaja Lauri Kerminen on myös omalla pelipaikallaan maailman kärkeä ja Kermisen huippupelastuksia Suomi tarvitseekin nyt enemmän kuin koskaan, että joukkue syttyy pelaamaan voitosta.

Käytännössä Suomella on näissä kisoissa riittävä pelaajisto pelaamaan todella hyviä otteluita. Krastins ja Siltala pystyvät parhaimmillaan hoitamaan oman tonttinsa yleispelaajina ja keskitorjujaosastolta löytyvä kaksikko Siirilä ja Sinkkonen ovat näyttäneet pystyvänsä hyvin pelaamaan EM-kisatasolla. Totuus vaan on se, että tällä hetkellä peli ei kulje mihinkään suuntaan ja muutosta tähän on hankala nähdä. Toisaalta muutos voi tulla kuin itsestään, jos joukkue pystyy kairaamaan muutaman voiton ja kasvattamaan hieman omaa itseluottamustaan.

Vastustaja Pohjois-Makedonia on tällä hetkellä Euroopan rankingin sijalla 23, kun Suomen sijoitus on puolestaan 11. Näitä vertaillessa täytyy kuitenkin ottaa huomioon, että tämä ranking on päivitetty viimeksi vasta viime syksynä ja tämän takia sijoitukset ovat lähinnä suuntaa antavia.

Pohjois-Makedonian suurin tähti on maailman top-10 hakkureihin kuuluva  Nikola Gjorgiev, joka on myös joukkueen kapteeni. Käytännössä Gjorgiev tulee samaan lähes 60% veljensä Gjorgi Gjorgievin passeista. Veljesten yhteistyö onkin aika saumatonta ja heitä vastaan Suomen puolustuksen täytyy löytää jonkinlaiset lääkkeet heti ottelun alusta alkaen, tai ottelusta saattaa tulla erittäinkin vaikea.

Vaikka hakkuri Nikola voi olla monelle lentopalloa seuraavalle tuntematon suuruus, niin miehen palkintokaapista löytyy esimerkiksi Serbian mestaruus ja Ranskan mestaruussarjan hopeamitali Paris Volleyn paidassa. Tämän lisäksi hänet on valittu 15-17 kolmasti Eurooppa Liigan parhaaksi hakkuriksi, joten kyseessä on todellinen pelimies. Nykyään kovan rahan perässä Japanissa Osaka Blazers Sakaissa pelaava mies kannattaa siis ottaa silmän alle tässä ottelussa.

Muuten Pohjois-Makedonia on materiaalillisesti askeleen Suomea perässä joka osa-alueella ja myös heidän valmistavat ottelut kisoihin ovat olleet erittäin ailahtelevaisia. Tosin joukkue on myös hieman kärsinyt loukkaantumisista, mutta viimeiset kaksi viikkoa ovat tältä osin näyttäneet paremmilta.

Suomi on ottelun ennakkosuosikki, mutta pelaaminen vaan näyttää nyt todella vaikealta. Erien loput ovat melkoista myrkkyä ja pelaamisesta puuttuu aimo annos rentoutta. Vaikka vastustaja ei olekkaan maailman kärkiluokkaa, niin vaikea on lähteä ennustamaan 3-0 lukemia taululle. Toivotaan Suomen voittoa, mutta otetaan vedonlyöntilinja sen mukaan, että ottelussa nähdään vähintään neljä kohtalaisen tasaista erää, mikä on mielestäni hyvinkin todenäköistä. Jos Suomi kairaa 3-0 voiton, niin siitäkään ei voi tässä vaiheessa olla vihainen!

 

 

 

Liity Facebookissa Pitkävetopelaajat-ryhmään ja
ole edelläkävijä pitkävetovihjeissä. Siirry tästä

» Suomi - Pohjois-Makedonia: Yli 180,5 pistettä

1.87
100% Bonus 100€ asti
1.87
Talleta 10€ saat 50€ pelirahaa.
1.87
100€ ilmaisveto
1.87
100% Bonus 100€ asti
1.87
100% Bonus 100€ asti
1.87
Talleta 20€ saat 80€ pelirahaa.