SEURAA MEITÄ:
×

PITKÄVETOVIHJEET

ETUSIVU / PITKÄVETOVIHJEET
Ruotsi U20 – Suomi U20: Raateleeko kannua puolustavat Pikkuleijonat Juniorkronornan?
  • Roland
    Nilsson

Ruotsi U20 – Suomi U20: Raateleeko kannua puolustavat Pikkuleijonat Juniorkronornan?

julkaistu: 26.12.2019 07:13

Ruotsi ja Suomi kohtaavat Tshekissä Tapaninpäivänä starttaavien U20MM-kisojen A-lohkon avausottelussaan Trinecissa. Lohkon muut maat ovat Kazakstan, Slovakia ja Sveitsi.

Yksinkertaisena pelattavan alkusarjan B-lohko puolestaan pelataan Ostravassa. Tuossa lohkossa pelaavat isäntämaan Tshekin lisäksi Kanada, Saksa, Venäjä ja USA.

Mairitteleeko harjoituspelien tulokset Juniorkronornaa?

Tomas Montenin suojatit kaatoivat kisojen alla Tshekissä pelatussa ensin isäntämaan komeasti 5-1 Frölundan Samuel Fagemon ja Röglen Nils Höglanderin soittaessa kaksine maaleineen ykkösviulua. Skellefteån Jonatan Berggren nakutti yhden osuman. HV-71:n Hugo Alnefelt vartioi sinikeltaisten maalia.

Toisessa ottelussa Juniorkronorna hurjasteli jenkkejä vastaan 3-0 johdossa ensimmäiselle erätauolle pakkiensa Vita Hästenin Adam Ginningin ja Skellefteån Philip Brobergin sekä Frölundan hyökkääjän Karl Henrikssonin säikyttäessä yhtä kisojen suurinta ennakkosuosikkia.

Jenkit kuitenkin näyttivät toisessa erässä, mistä kana pissii kääntäen kelkan viidellä uunillaan, joista kaksi latoi kolme pinnaa tehnyt Peterborough Petesissä 23 nyyttiä tällä kaudella kaapitellut Nick Robertson. Jälkimmäinen syntyi vain sekunti ennen toista erätaukoa ja tuo pukkarimaali lannisti lopullisesti ruotsalaiset ja se otti lopulta nokkiinsa 4-6.

Ruotsalaisten tämänvuotisen joukkueen alakerrassa luutii peräti viisi ykkösvarausta, joista viime kesän ykkösdrafteja kolme. Oilersin kutosvaraus Broberg voitti U18-ikäluokan MM-kullan tänä vuonna ja valittiin kisojen ykköspakiksi.

U18MM-kultaa rohmusi myös Coyotesin 11.ntenä varaama Victor Söderström, joka joutui jättämään nuo kekkerit kesken saatuaan aivotärähdyksen Venäjää vastaan pelatussa ottelussa.

Lisäksi Kings poimi ehkä hieman yllättäen omalla vuorollaan (22) Tobias Björnfotin, jonka parhaimmat avut ovat kahdensuunnan pelissä eikä niinkään tehokkaana pisteiden tekijänä. 18-vuotias nuorukainen on päässyt haistelemaan änärituulia kiikaritehoilla jo kolmessa Kings-pelissä, mutta pääasiallisesti Björnfot on läiminyt kiekkoja AHL:n Ontario Reignissa (23. 2+6=8).

Toissakesänä ykköskierroksen varauksista Leafsin Rasmus Sandin on kiekkoillut änärissä kuusi ottelua, missä on saalistanut kaksi maalisyöttöä. AHL:ssä Toronto Marliesissa 19 pelissä verkko on soinut kahdesti ja pinnoja on kertynyt tusinan verran.

Juniorkronornan pakeista toissakesän kakkoskierroksen varauksista David Gustafsson on pelannut Jetsissä tällä kaudella jo 22 ottelua ja ampunut niissä yhden uuninkin.

Onko Raipe Pikkuleijonien heikoin lenkki?

Pikkuleijonien tolppien välissä seisoo yksi ikäluokkansa ehdottomasti parhaimmista veskareista, kun limppuja kopittelee Kärppien Justus Annunen. Vaikka on turha nylkeä karhua, kun sitä ei ole vielä kaadettukaan, mutta lienee sanomattakin selvää, että Pikkuleijonien tärkein pelaaja viedään tuotapikaa rapakon taakse, mikäli uusi leijonaluotsi Raimo Helminen onnistuu toistamaan edellisten leijonaluotsien temput johdattamalla nuoret ikäluokkansa kliimaksiin.

Kolmesta viime kesän suomalaisesta NHL:n ykköskierroksen varauksesta Kaapo Kakko pelaa NY Rangersissa, eikä siksi ole luonnollisestikaan mukana tässä turnauksessa. Senatorsin ja Jetsin varaamat pakit Ilveksen Lassi Thomson sekä Lukon Ville Heinola sen sijaan luutivat Pikkuleijonissa. Ja kaikki taatusti muistavat Heinolan alkukauden loistavat esitykset Jetsissä, mutta tulokassopparia viivästytettiin tarkoituksellisesti vielä vuodella, joten hyvät luistelutaidot ja peliälyn omaava raumalaispakki palasi kotikonnuilleen.

Pikkuleijonat sai tärkeän palasen hyökkäykseensä rapakon takaa, kun Kingsin toissakesänä ykkösdraftissa numerolla 20 nappaama Rasmus Kupari saapui vahvistamaan Raipen joukkoja. Björnfotin seurakaveri on tehnyt Ontario Reignissa tällä kaudella kuusi maalia ja kahdeksan pinnaa 27 ottelussa.

Kuparin ohella Ilveksessä vahvaa jälkeä tehneen Matias Maccellin varaan perustuu pääasiallisesti Pikkuleijonien tulivoima, joten varsin kapealla sektorilla liikutaan.

Marraskuun turnaus tosin näytti, että Kärppien veljekset Aku ja Aatu Räty vastaavat pelkästään tehoista, sillä kaksikko oli mukana meikäläisten kaikissa kolmessa maalissa.

Suomi kaatoi Saksan komeasti 6-1 ja hävisi Kanadalle 2-4 kisojen alla Tshekissä pelatuissa otteluissa. Vahvimmin esiintyi kolme pinnaa sakuja vastaan latonut Maccelli, jonka lavasta lähti kaksi osumaa. Patrik Puistola osui puolestaan molemmissa peleissä. Kanadaa vastaan pirteimmin pelasi Kristian Tanuksen johtama kakkonen laidoillaan juuri Puistola ja Joonas Oden.

Bookkereilla sinikeltaiset lasit – Pikkuleijonien kertoimissa ilmaa

Juniorkronornan selvän suosikkiaseman bookkerien silmissä selittää vain ja ainoastaan marraskuussa Suomessa pelatun turnauksen meneminen meikäläisittäin poskelleen. Pikkuleijonat hävisi tuolloin neljän maan turnauksessa kaikki ottelunsa tehden vain yhden maalin sekä Tshekin, Venäjän että Ruotsin verkkoon. Tosin vastaavasti se ei päästänytkään kahta enempää vastustajaa kohti, joten mistään heittopussista ei voida puhua.

Ottelussa tehdään alle 4.5 maalia (ei sis. JA+RL) @2.55 Betsson

» pelaa kohdetta betssonilla

Ottelusta on odotettavissa tasaista ja vähämaalista vääntöä, kuten lohkovoitosta taistelevien naapureiden avauspelistä voisi olettaakin. Pikkuleijonien kertoimissa on ilmaa ja isänmaallisimmat patriootit satsaavat ehdottomasti niihin. Kerrointietoinen Rolle-setä kuuluu tuohon joukkoon ja poimii marjan mättäältä pois ajelehtimasta.

 

 

 

Liity Facebookissa Pitkävetopelaajat-ryhmään ja
ole edelläkävijä pitkävetovihjeissä. Siirry tästä

» Suomi U20 ML

2.70
100% Bonus 200€ asti
2.70
100% Bonus 100€ asti
2.70
Talleta 25€, saat 50€ (vain 1x kierrätys)
2.70
170€ Tervetulopaketti
2.60
Talleta 10€ saat 50€ pelirahaa.
2.60
100% Bonus 100€ asti
2.60
Talleta 20€ saat 80€ pelirahaa.
2.60
100€ ilmaisveto
2.60
100% Bonus 100€ asti
2.60
100% Bonus 100€ asti