SEURAA MEITÄ:
×

PITKÄVETOVIHJEET

ETUSIVU / PITKÄVETOVIHJEET
RB Leipzig – Bayern München: Varmistaako FC Bayern mestaruuden Leipzigissä?
  • Ville
    Rahijärvi

RB Leipzig – Bayern München: Varmistaako FC Bayern mestaruuden Leipzigissä?

julkaistu: 11.05.2019 07:08

Rasenballsport Leipzig lähtee kauden viimeiseen kotipeliinsä hyvissä tunnelmissa. Se on pelannut jo 17 perättäistä peliä ilman tappioita kaikki kilpailut huomioiden ja kolmossija Bundesliigassa on varma. Ralf Rangnickin suojatit voivatkin lähteä tähän peliin paineettomassa tilassa.

Lauantai-iltapäivän välienselvittely käy myös oivana kenraalina parin viikon päästä pelattavaan DFB-Pokalin (Saksan Cup) finaaliin Berliinin Olympiastadionilla, jossa nämä kaksi joukkuetta kohtaavat.

Viikko sitten RB Leipzig pelasi viihdyttävän 3-3 tasurin Mainzin vieraana, mikä oli tölkkiseuran ensimmäinen tasuri Bundesliigassa kuuteen peliin. Tuulennopea hyökkääjä Timo Werner teki tuossa pelissä maalin ja syötti kaksi osumaa. Hän on joukkueensa paras maalintekijä (16 maalia, seitsemän syöttöä).

Leipzig on ollut varsin tehokas viime otteluissaan. Se on tehnyt vähintään kaksi maalia kuudessa edellisessä pelissään. Joukkueen puolustus on myös sarjan tiukin, sillä omiin on mennyt ainoastaan 27 maalia 32 pelissä.

Bayern Münchenin tilanne on kutkuttava. Se on yhden voiton päässä Bundesliigan mestaruudesta, joka olisi sille jo seitsemäs peräkkäinen. Makean tilanteesta tekee se, että toisin kuin muutamana aikaisempana vuonna, tällä kaudella Bayern on joutunut taistelemaan tittelistä takaa-ajajan roolissa pitkään. Sen onnistui kuitenkin kuroa Dortmundin yhdeksän pisteen etumatka kiinni ja baijerilaiset ovat nyt jo neljä pistettä keltamustia edellä, kun kaksi kierrosta on pelaamatta.

Kaksi viimeistä peliä eivät kuitenkaan ole helppoja Bayernille. Tämänpäiväisen Leipzig-ottelun jälkeen se kohtaa päätöskierroksella Mestarien liiga-paikasta taistelevan Eintracht Frankfurtin.

FC Bayern voi turvautua siihen faktaan, että se on pelannut aina hyvin Leipzigiä vastaan. Joukkueiden kuudesta keskinäisestä pelistä müncheniläiset ovat vieneet nimiinsä viisi. Aiemmat ottelut ovat olleet melko kiivasluonteisia, mistä kertoo viisi punaista korttia kuudessa pelissä.

Niko Kovacin valmentama Bayern kukisti Hannoverin 3-1 viime viikonloppuna, joka kasvatti joukkueen tappiottomien pelien sarjaa kuuden ottelun mittaiseksi. Müncheniläiset ovat myös sarjan paras vierasjoukkue. Joukkue on voittanut 16 reissupelistään 11, pelannut kahdesti tasan ja hävinnyt kolme peliä.

Leipzigin keskikenttämies Kevin Kampl huilaa tämän ottelun korttitilin täyttymisen vuoksi. Bayernilta konkarimaalivahti Manuel Neuer on sivussa pohjevamman takia.

Odotettavissa on jälleen vauhdikas peli näiden kahden joukkueen kohdatessa. Isänniltä puuttuu konkreettinen panos ottelusta, toisin kuin Bayern Münchenilta. Leipzig on kuitenkin sarjan kovakuntoisin joukkue tällä hetkellä. Sillä on maalintekoon kykenevä hyökkäys ja paras puolustus. Edellinen tappio on helmikuulta.

Bayernin DNA:n kuuluu, että joukkue yltää lähes poikkeuksetta parhaimpaansa panosten kasvaessa. Niin on käynyt tälläkin kaudella, josta esimerkkinä vaikkapa viimeisiin Der Klassiker. Müncheniläiset nuijivat Dortmundin maan rakoon 5-0 lukemin ottelussa, jota pidettiin mestaruuden kannalta aivan elintärkeänä kummallekin joukkueelle.

Kotijoukkueen huippuvirettä ei kuitenkaan voi olla huomioimatta pelivalinnoissa. Pelataan RB Leipzigiä +1 tasoituksella, jolloin voiton lisäksi tasapeli on voittava tulos ja maalin tappiollakin panos palautuu.

 

 

Liity Facebookissa Pitkävetopelaajat-ryhmään ja
ole edelläkävijä pitkävetovihjeissä. Siirry tästä

» RB Leipzig +1 Asian Handicap

1,78
Kerroinvertailujen kärkipäätä päivästä toiseen!
1,74
Talleta 10€ saat 50€ pelirahaa.
1,73
100% Bonus 100€ asti
1,73
100% Bonus 200€ asti
1,73
170€ Tervetulopaketti
1,71
100% Bonus 150€ asti tai 400% Bonus 10€ asti