SEURAA MEITÄ:
×

PITKÄVETOVIHJEET

ETUSIVU / PITKÄVETOVIHJEET
Pittsburgh Penguins – NY Islanders: Penguinsilla totiset paikat!
  • Roland
    Nilsson

Pittsburgh Penguins – NY Islanders: Penguinsilla totiset paikat!

julkaistu: 14.04.2019 15:21

Intensiivinen, kuuma ja räjähdysaltis Metropolitan divisioonan arkkivihollisten pudotuspelisarja Pittsburgh Penguinsin ja NY Islandersin välillä siirtyy tänään PPG PAINTS Arenaan saarelaisten johtaessa sarjaa 2-0.

NY Islandersin pelissä on tällä hetkellä historian havinaa. Sen edellisestä playoffs-sarjan kahdesta ensimmäisestä voitosta oli vierähtänyt aikaa jo tovi, sillä edellisen kerran tuo temppu tapahtui 36 vuotta sitten. Silloin saarelaiset pelasivat Stanley Cupin finaaleissa Edmontonia vastaan.

Barry Trotzin luotsaama NY Islanders on pelannut kahdessa ensimmäisessä ottelusarjassa sitä samaa lätkää, millä se loisti runkosarjassakin. Se on saanut Penguinsin turhautumaan ja suorastaan kiehumaan.

Erityisesti jälkimmäinen Nassau Coliseumilla pelatuista otteluista oli tulikivenkatkuista katsottavaa, missä taklattiin kaikkea mikä liikkuu eikä mikään ollut pyhää. Sarja on ruutitynnyri ja sytytyslanka palaa edelleen.

Pittsburghissa ollaan siinä mielessä jännäkakan äärellä, että ottelusarjan ollessa nykyisessä tilanteessaan, ei sillä ole varaa päästää saarelaisia ottamaan kolmatta peräkkäistä voittoaan.

Pens-piiskuri Mike Sullivan loi tsemppiä median edessä, että sarjan voittamiseen vaaditaan neljä voittoa eikä kaksi, kuten saarelaiset ovat nyt raapineet kasaan.Game 2:ssa Penguins otti peräti kahdeksan pikkukakkosta, missä oli ehdottomasti puolet liikaa. Avauspelissä Sullivanin suojatit ottivat neljä jäähyä.

Penguins on ollut nesteessä Islesia vastaan mm. aloituksissa, jotka saarelaiset veivät kahdessa ensimmäisessä pelissä keskimäärin 56.2% vs 43.8%.

Esimerkiksi Game 2:ssa Pens käytti neljää eri aloittajaa, joista ainoastaan Matt Cullen (57%) ja Nick Bjugstad (50%) pääsivät vähintään 50% tehoille tuossa tilastossa. Sidney Crosby ja Evgeni Malkin voittivat vain 38% aloituksista.

Saarelaiset käyttivät ottelussa kahdeksaa eri aloittajaa. Niistä seitsemän ylsi vähintään 50% tulokseen. Jordan Eberle ja Josh Bailey voittivat kaikki (100%) aloituksensa. Casey Cizikas (60%), Mathew Barzal (56%), Valtteri Filppula (56%), Brock Nelson (56%) ja Leo Komarov (50%) olivat muut positiiviseen tulokseen aloituksissa yltäneet Isles-hyökkääjät. Ainoastaan Anders Lee (33%) jäi altavastaajaksi Pensiä vastaan aloituksissa.

Isles on saanut mainiosti kuriin Crosbyn, jonka tehotilastoa koristaa nolla. Malkin on sen sijaan tehnyt maalin ja kolme pistettä.

Runkosarjassa Crosby teki neljässä joukkueiden kohtaamisessa yhteensä neljä (2+2) ja Malkin kolme (2+1) pistettä.

Evgeni Malkin tekee maalin @2.30

» pelaa kohdetta betsafella

Jos rehellisiä ollaan, Nassau Coliseumin hurmoshenkiset fanit kannattelevat Trotzin nuorta joukkuetta, eikä se tule häviämään sarjan viidettä ottelua, mikäli se niittaa voittoa edes toisesta PPG PAINTS Arenassa seuraavaksi pelattavasta ottelusta.

Sullivan Penguinsin takapiruna tietää kyllä, missä asioissa pingviinilauman on petrattava saadakseen sarjan vielä ottelu kerrallaan kontrolliin ja kammettua sarjasta voitto itselleen. Sillä on jopa palapelissä palaset tuon tempun tekemiseksi. Siinä on vain yksi mutta: Trotz.

Saarelaisten piiskuri valmensi viime kaudella Capitalsin sen ensimmäiseen mestaruuteen. Tällä kaudella NY Islandersissa näkyi välittömästi ensimmäisestä luistimenpiirrosta jäähän alkaen tuon velhon käden jälki konnan tultua peräsimeen.

Trotzin mukaan Long Islandille houkutellut seuraan myös täksi kaudeksi GM:ksi siirtynyt toinen vanha kettu Lou Lamoriello näytti ensitöikseen pelaajille, että herra on talossa vaihtunut.

Oikuttelevista pelaajista hankkiuduttiin eroon, epäkunnioittavat pelinumerot vaihdettiin, esimerkiksi Joshua Ho-Sang oli itsepintaisesti pelannut useita kausia numerolla 66. Tuo numero on mielletty kaikkialla erityisesti rapakon takana Mario Lemieux’n numerona, vaikka sitä ei varsinaisesti ole liigan laajuisesti jäädytettykään.

Uutta pelinumeroa (26) käyttänyt Ho-Sang on kiekkoillut kymmentä peliä lukuunottamatta tämän kauden AHL:ssa Bridgeport Sound Tigersin riveissä.

Sattumoisin Super-Mario vaikuttaa nykyisin juuri Penguinsin taustalla eli siltäkin osin ympyrä sulkeutuu tässä ottelusarjassa. Vaikka kunnioitus ei ole jäällä olekaan pelaajien kesken millään tavalla kahdessa ensimmäisessä pelissä näkynytkään, on se ilmiselvää, että hierarkia ja pelillinen identiteetti muuttui Islesissä pelkästään parempaan suuntaan näiden kahden vanhan koulukunnan herran astuttua perinteiseen organisaatioon.

Islesin pinnarohmuna kahdessa avauspelissä ei ole ollut yksikään sen runkosarjan tähtinelikosta eli Barzal, Bailey, Nelson ja/tai Lee, vaan siellä hilluu Eberle(!).

Jordan Eberle tekee maalin @3.75

» pelaa kohdetta betsafella

Runkosarjassa hädintuskin 20 maalin rajapyykin rikkonut ja yhteensä 41 pinnaa kerännyt Eberle on rohmunnut kahdessa pelissä kaksi nyyttiä ja neljä pinnaa.

Islesin ykkössentteri Barzal on jaellut kahdessa pelissä passeja kolmeen maaliin eli ei nuorukainen sentään aivan vihkoon ole pelannut.

Joukkueiden erikoistilanteissa ei ole ollut kahdessa ensimmäisessä pelissä merkittäviä eroja. Penguinsin ylivoima (20%) on sujunut ripauksen Islesin (25%) vastaavaa heikommin. Alivoimassa Pens (75%) on ollut myös niukasti saarelaisia (80%) heikompi.

Joukkueiden veskariosastolla on ero ollut huomattava, sillä ailahtelevainen Pens-kassari Matt Murray torjui 60/67 (89.55%) laukausta kahdessa pelissä. Islesin ruotsalainen keltanokkaveskari Robin Lehner otti puolestaan 73/77 (94.8%) koppia.

Liity Facebookissa Pitkävetopelaajat-ryhmään ja
ole edelläkävijä pitkävetovihjeissä. Siirry tästä

» Molemmat joukkueet tekevät vähintään 2 maalia (varsinainen peliaika)

1.71
100€ riskitön veto tai 200% 200€ asti
1.71
100% Bonus 100€ asti
1.71
200€ voitontehostus
1.71
100% Bonus 100€ asti
1.64
100% Bonus 200€ asti
1.64
100% Bonus 100€ asti
1.64
100% Bonus 100€ asti