SEURAA MEITÄ:
×

PITKÄVETOVIHJEET

ETUSIVU / PITKÄVETOVIHJEET
Norsunluurannikko – Algeria: Löytääkö Norsut keinoja kukistaa tappiottoman Algerian?
  • Ville
    Rahijärvi

Norsunluurannikko – Algeria: Löytääkö Norsut keinoja kukistaa tappiottoman Algerian?

julkaistu: 11.07.2019 11:08

Afrikan mestaruusturnauksessa, virallisemmin African Cup of Nationsissa, ollaan päästy jo puolivälierävaiheeseen. Norsunluurannikon yltäminen tänne saakka on sinänsä jo kelpo suoritus, sillä vaikka se voitti 2015 Afrikan mestaruuden, se jämähti alkulohkoon edellisessä, vuonna 2017 pelatussa turnauksessa.

Länsiafrikkalaiset ovat läpikäymässä parhaillaan nuorennusleikkausta, kun maan kirkkaimmat tähdet kuten Didier Drogba ja Yaya Toure eivät enää ole joukkueessa mukana. Tämä ei silti helpota “Norsujen”  – kuten maajoukkueen lempinimi kuuluu – paineita, sillä maan asukkaat odottavat tietenkin joukkueensa voittavan jälleen koko turnauksen.

Norsunluurannikko sijoittui alkulohkossaan toiseksi voitettuaaan Namibian (1-4) ja Etelä-Afrikan (1-0), mutta hävisi Marokolle (1-0). Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella joukkue ei näyttänyt olevan terävimmillään, mutta pystyi silti kaatamaan Malin 1-0 lukemin Wilfried Zahan maalin turvin. Zaha on Norsunluurannikon paras maalintekijä turnauksessa kahdella tehdyllä maalillaan.

Norsunluurannikko on nyt voittanut seitsemän peliä yhdeksästä edellisestään. Vaikka joukkueessa on potentiaalia tehdä paljon maaleja, sen pelissä on näkyy liian usein todellisen hyökkäyspään uhan puuttuminen. Tämä voi olla kompastuskivi kovaa Algeriaa vastaan.

Isäntämaa Egypti putosi jo hieman yllättäen ensimmäisellä pudotuspelikierroksella ulos, mutta toinen pohjoisafrikkalaisvaltio Algeria sen sijaan porskuttaa yhä vahvasti mukana. Joukkuella onkin ollut runsaasti kannattajia mukana läpi turnauksen, mistä se saanee pienen kotiedun.

Algeria jyräsi Guinean yli 3-0 lukemin edellisellä kierroksella ja on sen myötä ainoa joukkue turnauksessa, joka on voittanut kaikki neljä peliään. Alkulohkossa Algeria kaatoi muun muassa kovan Senegalin 1-0, joka myöskin ylsi puolivälieriin tässä turnauksessa.

Algeria on voittanut kahdeksan peliä kymmenestä viimeisimmästään ja viidestä edellisestä saldona on pelkkiä voittoja. Se on tehnyt vähintään kaksi maalia neljässä ottelussa viidestä viimeisimmästään. Lisäksi Algerian puolustus on toiminut erinomaisesti. Joukkue ei ole päästänyt vielä ainuttakaan maalia tässä Afrikan mestaruusturnauksessa.

Napolissa pelaava Adam Ounas on ollut Algerian tehokkain maalintekijä turnauksessa kolmella osumallaan. Youcef Belalli ja Riyad Mahrez ovat kumpainenkin osuneet kahdesti.

Vuonna 2015 joukkueiden kohdatessa African Cup of Nationsissa Norsunluurannikko kukisti Algerian maalein 3-1.

Sekä Norsunluurannikolla, että Algerialla on riveissään maalintekopotentiaalia. Algerian vahvempi puolustus tekee siitä kuitenkin suosikin tähän otteluun, mutta toisaalta Algeria ei ole joutunut kohtaamaan tähän mennessä vielä kovin hyökkäysorientoituneita ryhmiä. Senegal ottelu oli kuitenkin poikkeus tähän ja samalla vahva työnäyte Algerian osaamisesta.

Algeria on näyttänyt vahvemmalta ja itsevarmemmalta ja se on iso suosikki jatkamaan tästä parista välieriin.

Liity Facebookissa Pitkävetopelaajat-ryhmään ja
ole edelläkävijä pitkävetovihjeissä. Siirry tästä

» Algeria

2,37
170€ Tervetulopaketti
2,37
100% Bonus 200€ asti
2,37
100% Bonus 100€ asti
2,33
100% Bonus 150€ asti tai 400% Bonus 10€ asti
2,30
100% Bonus 100€ asti
2,30
Talleta 10€ saat 50€ pelirahaa.
2,30
200€ voitontehostus
2,30
100% Bonus 100€ asti