SEURAA MEITÄ:
×

PITKÄVETOVIHJEET

ETUSIVU / PITKÄVETOVIHJEET
Mönchengladbach – Dortmund: Unelma mestaruudesta elää vielä keltamustien leirissä
  • Ville
    Rahijärvi

Mönchengladbach – Dortmund: Unelma mestaruudesta elää vielä keltamustien leirissä

julkaistu: 18.05.2019 03:32

Borussia Mönchengladbach roikkuu nippa nappa kiinni neljännessä Mestarien liiga-paikassa. Perässä hiostaa tasapisteissä Bayer Leverkusen sekä pisteen päässä kuudentena Eintracht Frankfurt. Lisäpisteille olisi siis tarvetta, mutta kauden viimeisen kierroksen ottelu on todella haastava. Vierailija Dortmund taistelee nimittäin yhä sarjan mestaruudesta ja sekin tarvitsee ottelusta ehdottomasti voiton.

Mönchengladbach voitti edellisessä pelissään vakuuttavasti 2. Bundesliigaan putoavan Nürnbergin maalein 0-4, mutta yleisesti ottaen ”Varsojen” peliotteet eivät ole olleet erityisen hyviä. Ennen viime viikonlopun voittoa se pelasi kolme matsia voitoitta, tasaamalla pisteet Hoffenheimin kanssa ja häviten niin Stuttgartille kuin RB Leipzigillekin.

Uskomaton tilastofakta on se, että vielä alkukaudesta sarjan parhaaksi kotijoukkueeksi profiloitunut M’Gladbach on pelannut nyt seitsemän peliä kotonaan ilman voittoa.

Dieter Heckingin joukkue lähtee kauden päättävään peliin ilman pelikiellossa olevaa Florian Neuhausia. Myös kapteeni ja henkinen johtaja Lars Stindl jatkaa loukkaantuneena sivussa, kuten myös veteraanihyökkääjä Raffael.

Vierasjoukkue Borussia Dortmundin leirissä toivotaan oman joukkueen voiton lisäksi ihmettä tapahtuvaksi Münchenissä. Keltamustat kruunattaisiin tämän kauden Bundesliiga-mestareiksi, mikäli Dortmund voittaisi oman pelinsä ja samaan aikaan Bayern München häviäisi oman kotiottelunsa Frankfurtia vastaan.

Viime viikonloppuna Dortmund voitti Düsseldorfin 3-2 ja sai pidettyä mestaruustoiveitaan yllä, sillä Bayern ei onnistunut varmistamaan vielä seitsemättä perättäistä mestaruuttaan Leipzigin vieraana.

Viikonlopun Düsseldorf-matsi oli Dortmundille jo kahdeksas yhdeksään viimeiseen peliin, jossa se on pystynyt tekemään vähintään kaksi maalia per peli. Joukkueen hyökkäyspeli on siis varsin kovassa jiirissä edelleen.

Joukkueiden keskinäiset ottelut ovat viime vuosina tavanneet olla hyvin pitkäti Dortmundin heiniä. Ruhrilaisjätti on voittanut Mönchengladbachin jopa seitsemän kertaa peräkkäin.

Ehdottomasti positiivinen uutinen on myös se, että kapteeni ja joukkueensa paras pelaaja Marco Reus tekee paluun Dortmundin kokoonpanoon kärsittyään parin matsin mittaisen pelikieltonsa.

Mönchengladbachin parhaat maalintekijät ovat Alassane Plea 12 maalillaan sekä Thorgan Hazard, jolla kasassa on 10 osumaa. Dortmundin tehomiehinä ovat kunnostautuneet 18 maalia tehnyt Paco Alcacer ja 16 maalin mies Reus.

Jännä yksityiskohta on, että ensi kaudella juuri Dortmundiin siirtyvä Mönchengladbachin pelin sielu Hazard ehti pelata jopa liki viisi kuukautta ilman ainuttakaan Bundesliiga-maalia. Viime kierroksella syntynyt osuma oli ensimmäinen sitten viime vuoden joulukuun.

Ottelu on kiistatta erittäin tärkeä kummallekin joukkueelle. Dortmund taistelee mestaruudesta ja isäntäjoukkue Mönchengladbach varmistaisi voitolla Mestarien liiga-paikkansa ensi kaudeksi. Kumpainenkaan seuroista ei kuitenkaan ole ollut erityisen vakuuttava kauden viimeisten viikkojen aikana, vaikka merkkauttivatkin voitot heikompia vastustajiaan vastaan.

Kaiken kaikkiaan Dortmundin pelaajamateriaali on isäntiä laadukkaampi ja sen rekordi Mönchengladbachia vastaan on kylmäävän kova. Ottelu pysynee tiukkana pitkään, mutta oletettavaa on, että Dortmund löytää ennemmin tai myöhemmin keinot iskeä tarvittavat maalit ja vie kauden viimeiset kolme sarjapistettä.

 

 

Liity Facebookissa Pitkävetopelaajat-ryhmään ja
ole edelläkävijä pitkävetovihjeissä. Siirry tästä

» Dortmund

2,25
100% Bonus 150€ asti tai 400% Bonus 10€ asti
2,25
100% Bonus 100€ asti
2,25
100€ ilmaisveto
2,25
100% Bonus 100€ asti
2,20
Kerroinvertailujen kärkipäätä päivästä toiseen!
2,19
170€ Tervetulopaketti
2,19
100% Bonus 100€ asti
2,19
100% Bonus 200€ asti