SEURAA MEITÄ:
×

PITKÄVETOVIHJEET

ETUSIVU / PITKÄVETOVIHJEET
Valioliiga
  • Ville
    Rahijärvi

Manchester United – Tottenham: ”Special One” palaa rikospaikalle vastustajan väreissä

julkaistu: 04.12.2019 03:15

Tottenhamin ja Arsenalin vaihdettua valmentajiaan heikohkon alkukauden jälkeen, on paine Ole Gunnar Solskjaerin ympärillä kasvanut. Menestykseen viime vuosikymmenten aikana tottuneella joukkueella ei yksinkertaisesti ole varaa jäädä liian kauas kärjestä.

Nyt United aloittaa joulukuun ottelurupeaman kahdella kovalla ottelulla, joista ensimmäisenä on Tottenhamin vierailu Old Traffordilla. ManU on tällä hetkellä Valioliigassa vasta yhdeksäntenä ja se on pystynyt voittamaan ainoastaan neljä matsia 14 ottelukierroksen aikana.  Ero neljän parhaan joukkoon on kasvanut jo kahdeksan pisteen mittaiseksi, mutta suurempi huolenaihe on se, että putoamisviivan alapuolella majailevaan Southamptoniin on eroa vieläkin vähemmän – kuusi pistettä.

Solskjaerin United ei ole vakuuttanut kotonaan. Seitsemästä kamppailusta Unelmien teatterissa ManU:lla on kolme voittoa, kolme tasuria ja yksi tappio.

ManU menetti jälleen kerran johtoasemansa viime kierroksella, kun Aston Villa kiri tasoihin manchesteriläisten vieraana sunnuntaina. Kuudesta viimeisimmästä ottelustaan kaikki kilpailut mukaan lukien United on voittanut vain kaksi.  Edellisissä kolmessa ottelussa on jokaisessa uponnut omiin vähintään kaksi maalia.

Marcos Rojo ja Paul Pogba lienevät pelikuntoisia lauantain derbyssä Cityä vastaan, mutta Spurs-matsiin kaksikko tuskin vielä toipuu. Scott McTominayn kuntoutumisesta ollaan ManU-leirissä toiveikkaita.

Jose Mourinhon nimittäminen Tottenhamin uudeksi käskijäksi yllätti monet, mutta se sai monet pelaajat nostamaan – ainakin hetkellisesti – tasoaan. Esimerkiksi Dele Alli tuntuu löytäneen uuden vaihteen tekemiseensä ”Special Onen” otettua ohjat. Spurs on nyt kolmen matsin voittoputkessa ja hakee neljättä perättäistä onnistumista keskiviikko-iltana.

Kauden alku ei sujunut pohjoislontoolaisilta erityisen hyvin, mutta juuri tällä hetkellä näyttää valoisammalta. Tottenham varmisti jatkopaikkansa Mestarien liigan lohkostaan ja se on noussut Valioliigassakin jo viidenneksi. Spurs on pelannut kuusi viimeisintä peliään ilman tappioita ja se on maalannut kolmessa viimeisimmässä pelissään jokaisessa vähintään kolmesti.

Tottenham voitti viime kaudella Old Traffordilla ManU:n 0-3, mutta punapaidat kävivät vastaavasti hakemassa Wembleyltä myös vierasvoiton 0-1 lukemin.

Mourinho sai kenkää ManU:sta vain vajaat vuoden päivät sitten ja tuli korvatuksi seuralegenda Solskjaerilla. Nyt portugalilainen palaa rikospaikalle uuden joukkueensa peräsimessä. Ironista on myös se, että pelinsä kanssa tuskailleen Unitedin on huhuttu olevan kiinnostunut palkkaamaan juuri Spursista lähtöpassit saanut Mauricio Pochettino.

Tottenham pystyy aiheuttamaan ongelmia ManU:n haavoittuvalle puolustukselle, sillä lontoolaisten keskikenttä rytmittää peliä hyvin. Spursin oma puolustuskaan ei ole tosin ollut vedenpitävä, joka saa miettimään, että Mourinhon ryhmä tuskin vetäytyy vain puolustuskannalle, jos se sattuu pääsemään johtoon. Olkoonkin, että valmentaja haluaa varmasti välttää tappion Old Traffordilla.

Vastaavasti ManU:n on näytettävä, että se on muutakin kuin vain pelkkä kapinen vastahyökkäysjoukkue. Oletettavasti kotijoukkue pyrkiikin horjuttamaan vastustajaansa, joka on päästänyt uuden koutsinsa alaisuudessa joka pelissä kaksi maalia.

Kummallakin jengillä on hyökkäysvoimaa, mutta myös vastaavasti vähemmän vakuuttava alakerta. Kolmessa edellisessä ManU:n kotiottelussa on tehty vähintään kolme maalia, ja mikäli keskiviikkonakin nähtäisiin aikainen avausosuma, olisi varsin todennäköistä että luvassa olisi neljäs over-peli.

 

 

Liity Facebookissa Pitkävetopelaajat-ryhmään ja
ole edelläkävijä pitkävetovihjeissä. Siirry tästä

» Ottelussa tehdään yli 2,5 maalia

1,77
Kerroinvertailujen kärkipäätä päivästä toiseen!
1,77
170€ Tervetulopaketti
1,77
100% Bonus 200€ asti
1,77
100% Bonus 100€ asti
1,77
Talleta 25€, saat 50€ (vain 1x kierrätys)
1,74
100% Bonus 100€ asti
1,74
Talleta 10€ saat 50€ pelirahaa.