SEURAA MEITÄ:
×

PITKÄVETOVIHJEET

ETUSIVU / PITKÄVETOVIHJEET
Valioliiga
  • Esa
    Virkki

Manchester United – Manchester City: Isojen panosten peli

julkaistu: 24.04.2019 17:49

Tänään Valioliigassa nähdään todellinen suurten panosten peli, kun ManU isännöi Manchesterin derbyssä paikallisvastustaja Cityä. Pelipaikkana toimii siis Old Trafford, jossa kentän koko on UEFA:n suosittelema 105X68 ja kentän pintaratkaisuna toimii Desso GrassMastrerin hybridiruoho. Sääkään ei tänään ottelua sotke, joten ratkaisut tullaan näkemään kentällä.

Ottelun panokset ovat siis valtavat. Manchesterin punainen joukkue tarvitsee voittoa enemmän kun kipeästi. ManU on hävinnyt kuusi edellisestä kahdeksasta ottelustaan, kun mukaan lasketaan kaikki kilpailut. Tämän johdosta joukkue on pudonnut jo pois ensivuoden Mestarien Liigaan oikeuttavilta sijoituksilta ja ainoastaan voitto pitää joukkueen vielä tosissaan mukana tässä taistossa.

City puolestaan taistelee Valioliigan mestaruudesta omistaen todella pienenen edun Liverpooliin. Joukkueella on tämän ottelun jälkeen vastassa vielä Burnley, Leicester ja Brighton joten jokainen ymmärtää, että tämän päivän voitto veisi Manchesterin sinisen joukkueen suuren askeleen lähemmäksi sarjan mestaruutta. Toisaalta pahimmalla vastustajalla Liverpoolilla on vastassaan Huddersfield, Newcastle ja Wolves, joten tasapeli ei tänään varmasti miellytä kumpaakaan joukkuetta.

Pelaajatilanne otteluun on molemmissa joukkueissa kokolailla hyvä. Kotijoukkueen poissaoloista tulee mainita ilmeisesti huilivuorossa oleva Phil Jones ja varmasti katsomossa oleva Antonio Valencia. Näiden lisäksi Eric Baillyn odotetaan palaavan täyteen pelikuntoon vasta sunnuntaiksi, mutta Jonesin poissaolo saattaa tarkoittaa sitä, että Bailly on tänään ilmeisesti ainakin mukana kokoonpanossa. Cityn puolella loukkaantuneita on kaksi, kun varamaalivahti Claudio Bravon lisäksi loukkaantuneena on myös Cityn keskikentän moottori Kevin De Bruyne.

Pelin kuva on tänään selkeä. City lähtee otteluun ennakkosuosikkina ja Norjan Jose Mourinho, eli Ole Gunnar Solskjær asettelee joukkueensa jälleen valmiiksi vastahyökkäyspelaamiseen. Kysymys kuuluukin onko ManU:lla rahkeita tänään haastaa vierasjoukkue pelillisesti ja vastaus on ei. Ja kerron myös mielelläni miksi.

Manchester United on tällä hetkellä profiloitunut ainoastaan vastahyökkäysjoukkueeksi, joka ei pysty prässäämään yhtenäisesti ja jolla ei ole minkäänlaista pelillistä selkänojaa hyökkäyspään pelaamisessa. Positiiviset nopeat tilanteenvaihdot pystytään tekemään ajoittain vaarallisiksi yksittäisten huippupelaajien suorituksilla, mutta tämän jälkeen hyökkkääminen muuttuu täysin pelailuksi.

Tällä tarkoitan sitä, että on todella vaikea nähdä minkä suuntaisilla liikkeillä ja mistä kohtaa kenttää ManU pyrkisi murtamaan toistuvasti vastustajan linjoja. Lähinnä pallo pyritään pelaamaan Paul Pogban jalkaan ja hän koittaa jollain ilveellä löytää kentällä liikkeessä olevan pelaajan. Näistä ongelmista kertoo myös se, että Manchester United on pelistä toiseen liikkunut tilastojen mukaan kentällä vastustajaansa vähemmän. Joukkue on siis tyytynyt pelaamaan altavastaajajalkapalloa pelistä toiseen ja saanut näin myös ansaitsemiaan tuloksia.

Tänään homman nimi on sama. Solskjær hoitaa ilmeisesti jopa kymmenen pelaajaa pallon alapuolelle ja yksinäinen kärkimies pyrkii pelaamaan targetmiehenä kärjessä, mikäli sinne pallo satutaan saamaan. Tämän jälkeen nopeat laiturit lähtevät pystyyn ja jos luoja niin suo tulee ManU saamaan muutaman maalipaikan ottelussa. Ilmeisesti näitä nähdään 1-3 kappaletta.

City taas pitää palloa ja tuskailee alhaalla makaavan bussin kanssa, kuin Mourinhon aikana konsanaan, mutta joukkue tuskin lähtee silti liikaa oman pelinsä tasapainoa horjuttamaan ennen ottelun loppua vaan luottaa siihen, että ManU:n puolustus tekee virheitä ennemmin tai myöhemmin. City muistaa varmasti vieläkin, kuinka viime vuonna 2-0 kotijohto muuttui 2-3 tappioksi kyseisessä Derbyssä.

Molemmat tarvitsevat voiton ja tällä kertaa kaikki avaimet voittoon ovat lyöty vierasjoukkueen käteen. Cityn täytyy vain luottaa omaan tekemiseen ja pitää huoli siitä, että ManU ei pysty murtamaan Cityn puolustusta heti pallonmenetysten jälkeen. Tämä tarkoittaa sitä, että pallon alla tulee olla aina tarpeeksi pelaajia. Tämän takia me kokeilemme pienellä panoksella isokertoimista lisäkohdetta.

Ensimmäinen puoliaika alle 0,5 maalia @3.65

» pelaa kohdetta Unibetilla

Lopulta ilmeisesti kotijoukkueen bussi kuitenkin murtuu ja vieraat pääsevät ottelussa johtoon. Tällä kertaa joukkue ei halua kokea viime kauden kohtaloa, vaan voittoa tullaan kunnioittamaan enemmän kuin kukaan arvaisikaan. ManU:n jäädessä nollille riittää Citylle maalia tai kaksikin matkalle kohti mestaruutta. Mikäli ManU pääsee jotenkin ottelussa johtoon alkaa vierasjoukkueen vaikeudet kokolailla samalla hetkellä.

De Bruynen poissaollessa Cityltä puuttuu myös melkoinen kasa vaarallisuutta ja juonikkuutta. Joukkue pystyy edelleen maalintekoon, mutta maaliodottamaa tämä poissaolo laskee jonkinverran. Ottelussa on suuret panokset joka tulee näkymään kentällä tiettynä varovaisuutena. Tämän takia myös ottelumme pääkohde on selkeä.

Toisaalta jos pelaajalla ei vielä ole olemassa tiliä Mr.Greenille, on ManU:n ensipelaajalle tarjoama 50 kerroin aivan liikaa, joten tuossa tilanteessa kannattaa ottaa haltuun alla lymyilevä tarjous.

Lyö vetoa Manchester Unitedin voitosta 50.00 kertoimella (enimmäispanos on 1€).

» Siirry tarjoukseen!

 

Liity Facebookissa Pitkävetopelaajat-ryhmään ja
ole edelläkävijä pitkävetovihjeissä. Siirry tästä

» Manchester United - Manchester City: Alle 2.5 maalia

2.39
Kerroinvertailujen kärkipäätä päivästä toiseen!
2.38
100% 100€
2.33
100% Bonus 150€ asti tai 400% Bonus 10€ asti
2.32
100% Bonus 100€ asti
2.32
100% Bonus 100€ asti