SEURAA MEITÄ:
×

PITKÄVETOVIHJEET

ETUSIVU / PITKÄVETOVIHJEET
Valioliiga
  • Toimitus

Manchester United – Liverpool: North West Derby kierroksen helmenä

julkaistu: 20.10.2019 12:56

Tänään Valioliigan viikonlopun kierroksen huipentaa Old Traffordilla pelattava North West Derby. Tapahtuman perinteet ovat käsittämättömän pitkät, sillä joukkueet ovat kohdanneet toisensa ensimmäistä kertaa jo 28.4.1894. Tämän jälkeenkin kohtaamisia on riittänyt, sillä tänään kyseessä on kaikkien aikojen 203 North West Derby. Eniten kyseisiä otteluita on takana Ryan Giggsillä, joka on osallistunut tapahtumaan 48 kertaa.

Ottelu ei siis ole vain yksi muiden joukossa ja se näkyy myös viime vuosien tuloksissa. Edellisistä neljästä kohtaamisesta kaksi on päättynyt 0-0 tuloksiin ja molemmat ovat voittaneet kertaalleen. Tämä siitäkin huolimatta, että Liverpool on tasollisesti ollut tämän ajan selkeästi vihollistaan edellä. Tänäänkin vierasjoukkue lähtee otteluun ansaittuna suosikkina ja kun otetaan huomioon kotijoukkueen loukkaantumistilanne olisi puolittainen ihme, jos vieraat eivät voittaisi tänään. Derbyssä kuitenkin kaikki on aina mahdollista.

Liverpool pelaa tällä hetkellä Valioliigan ja ehkä koko Euroopan parasta futista pelillisesti. Matka mestaruuteen on kuitenkin pitkä ja yleensä lokakuun loistavat otteet eivät ole toimineet ainakaan takuuna hyvästä loppuvuodesta. Jälleen on aika testata Kloppin kykyä viedä peliä eteen päin kauden aikana. Viime kaudella se kyky loppui kesken, mutta ehkä tästä on jotain opittu.

Joukkueen suurin tähti Mohamed Salah reenasi aamulla nilkka teipattuna ja siinä lienee jotain häikkää, mutta mies on selkeästi pelikunnossa. Myös Matip on näköjään saanut itsensä täydelliseen pelikuntoon jälleen. Alisson Becker aloittaa maalissa ja tämä on yhtä aikaa suuri mahdollisuus ja pieni uhka. Beckerin pelituntuma voi olla hieman hakusessa ja kun tänään tilanteita tulee harvakseltaan on huippuveskarin oltava hereillä joka paikassa. Nathaniel Clynen polvi puolestaan estää pelaamisen ja Xherdan Shaqirin pohje on siinä kunnossa, että mies pystynee pelaamaan, mutta tässä vaiheessa pohkeen kanssa tuskin riskejä otetaan.

Kotijoukkue ManU on sekasin kun Donald Trump konsanaan. Ole Gunnar Solskjær on näyttänyt kaikki valmennukselliset puutteensa. Joukkueen pelitapa on täydellinen katastrofi ilman minkäänlaista punaista lankaa hyökkäykseen ja hiljainen norjalainen on myös epäonnistunut täysin pelaajien motivoinnissa ja kentällä laukkaakin illasta toiseen melkoisen haluton lammaslauma. Liverpool vastustajana varmasti sytyttää joukkueen, mutta toisaalta kun sairaslista on jäätävän pitkä, niin vaikeuksia on luvassa jälleen.

Takuuvarmasti joukkueesta puuttuvat tänään Timothy Fosu-Mensah, Diogo Dalot ja Eric Bertrand Bailly. Tämän jälkeen mennään valistuneiden veikkausten pariin. Pogpa ja De Gea näyttäisivät olevan sivussa. Luke Shawn paluuta odotetaan neljän päivän päähän. Wan-Bissaka, Greenwood ja Martial ovat suurella todenäköisyydellä valmennuksen käytettävissä, mutta ei välttämättä täydessä tikissä, samoin Lingard. Phil Jonesin tilanteesta ei tihku muuta tietoa kuin se, että mies joka pelaa tai ei.

Manchesterin joukkue on täyteen kysymysmerkkejä ja peli on aika karmeeta katseltavaa, kun vieraat taas esittävät sarjan parasta tekemistä päivästä toiseen. Tänään emme lähde edes ManU-fanin silmälasien takaa hifistelemään, vaan painetaan lapulle se kaikista järkevin ja varmin valinta.

 

 

Liity Facebookissa Pitkävetopelaajat-ryhmään ja
ole edelläkävijä pitkävetovihjeissä. Siirry tästä

» Liverpool -1.0

2.59
Talleta 10€ saat 50€ pelirahaa.
2.59
Talleta 20€ saat 80€ pelirahaa.
2.55
170€ Tervetulopaketti
2.55
Talleta 25€, saat 50€ (vain 1x kierrätys)
2.55
100% Bonus 100€ asti
2.55
100% Bonus 200€ asti
2.55
100€ ilmaisveto
2.55
100% Bonus 100€ asti
2.55
100% Bonus 100€ asti
2.55
100% Bonus 100€ asti