SEURAA MEITÄ:
×

PITKÄVETOVIHJEET

ETUSIVU / PITKÄVETOVIHJEET
Madagaskar – Tunisia: Tuleeko Madagaskarin upea tuhkimotarina päätökseensä Tunisian käsittelyssä?
  • Ville
    Rahijärvi

Madagaskar – Tunisia: Tuleeko Madagaskarin upea tuhkimotarina päätökseensä Tunisian käsittelyssä?

julkaistu: 11.07.2019 14:02

Madagaskar on ollut eittämättä yksi African Cup of Nationsin suurimmista onnistujista – ellei jopa suurin. Sen ei todellakaan odotettu yltävän jatkoon alkulohkostaan, mutta nyt joukkueella on hirmuinen henki päällä ja kuka tietää minkälaisiin mainetekoihin maa vielä yltääkään.

Alkulohkossa Madagaskarin pelit lähtivät käyntiin verkkaisesti 2-2 tasapelillä Guineaa vastaan. Sen jälkeen alle jäivät niin Burundi (1-0) kuin Nigeriakin (2-0). Seitsemän pistettä kolmesta pelistä riitti lohkovoittoon asti.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Madagaskar kukisti rankkareiden jälkeen Kongon tasavallan ja nyt Itä-Afrikan saarivaltio on ylittänyt kaikki odotukset pelaamalla maanosan mestaruusturnauksen puolivälierissä. Neljässä pelaamassaan ottelussa Madagaskar on pystynyt tekemään jopa kolmesti vähintään kaksi maalia.

Ennen African Cup of Nationsin lopputurnausta Madagaskar ehti pelata viisi ottelua ilman voittoa, joten loistavan pelivireen voi sanoa löytyneen kreivin aikaan. Burundin ja Nigerian lyöminen oli iso saavutus pienelle futismaalle ja Guineaa ja Kongoakin vastaan se kävi johdossa.

Tunisia lähti tähän turnaukseen yhtenä suurimmista voittajasuosikeista, mutta sen peliesitykset eivät ole aivan vastanneet odotuksia tähän mennessä. Itseasiassa Tunisia ei ole vielä tähän mennessä kyennyt voittamaan peliä 90 minuutin raameissa. Alkulohkossa tuloksena oli kolme tasuria ja pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Ghana kukistui vasta rangaistuslaukauskisan päätteeksi.

Tästäkin huolimatta joukkueiden tasoero on selkeä ja Tunisia lähtee selvänä suosikkina illan otteluun Madagaskaria vastaan. Tunisia ylsi viimeksi välieriin vuonna 2004, jolloin se marssi päätyyn asti voittaen Afrikan mestaruuden. Tasapelit Angolaa, Malia ja Mauritaniaa vastaan alkulohkossa eivät olleet missään määrin vakuuttavia eikä peli-ilma parantanut Ghana-otteluunkaan. Tunisia ei ole tehnyt turnauksessa yhdessäkään pelaamassaan ottelussaan vielä enempää kuin yhden maalin.

Toisaalta Tunisia on pelannut jo seitsemän peliä ilman tappioita. Yksi maan huolenaiheista on heikohko puolustuspelaaminen. Se on pystynyt pitämään maalinsa koskemattonana vain kolmesti 12 edellisessä pelissään.

Madagaskar ja Tunisia kohtasivat edellisen kerran vuoden 2002 MM-karsinnoissa, joissa Tunisia voitti kummatkin ottelut.

Kupletin juoni on kristallinkirkas. Madagaskar lähtee selkeänä altavastaajana illan koitokseen, mutta valmiina syöksemään ison, alle tasonsa pelanneen ennakkosuosikin tieltään. Ei voi kuitenkaan välttyä ajatukselta, että jossakin vaiheessa Madagaskarin kupla tulee puhkeamaan, vaikka se onkin pelannut hienosti ”isompiaan” vastaan tähän asti.

Madagaskar taitaa maalinteon, mutta senkään puolustus ei ole ollut vedenpitävä, joten siinä mielessä ottelusta voikin tulla yleisöön menevä kamppailu. Tunisian epävarma puolustus ei ole pystynyt tukkimaan riittävän tehokkaasti vastustajien maalintekoa, mutta vastaavasti sillä on riittävästi voimaa ja kapasiteettia luoda maalipaikkoja ja jopa osua maalipuiden väliin tähän mennessä nähtyä useammin.

Kaikki lähtökohdat sekä voimasuhteet huomioiden lyödään hyvillä kertoimilla veto sen puolesta, että kumpikin joukkueista osuu ottelussa.

Liity Facebookissa Pitkävetopelaajat-ryhmään ja
ole edelläkävijä pitkävetovihjeissä. Siirry tästä

» Kumpikin joukkue tekee maalin

2,45
100% Bonus 150€ asti tai 400% Bonus 10€ asti
2,40
100% Bonus 100€ asti
2,40
170€ Tervetulopaketti
2,40
Talleta 10€ saat 50€ pelirahaa.
2,40
100% Bonus 100€ asti
2,40
100% Bonus 200€ asti
2,40
200€ voitontehostus
2,40
100% Bonus 100€ asti