SEURAA MEITÄ:
×

PITKÄVETOVIHJEET

ETUSIVU / PITKÄVETOVIHJEET
Valioliiga
  • Ville
    Rahijärvi

Liverpool – Everton: Panokset kovenevat Merseysidella

julkaistu: 04.12.2019 01:36

Liverpoolin punaisella puolella eletään kutkuttavan jännittäviä aikoja.  Kaikki tiedostavat, että isoin este Liverpoolin ensimmäiselle Englannin liigan mestaruudelle sitten vuoden 1990 on Manchester City. Tämän vuoksi joukkueiden välistä eroa mittaillaankin jokaisen kierroksen jälkeen. Viime viikonlopun jälkeen kaula oli 11 pisteen mittainen, mutta City kavensi eroa kolmella pisteellä kepittämällä Burnelyn vieraissa tiistaina.

Keskiviikkona on luvassa kauden ensimmäinen Merseysiden derby ja joukkueiden lähtökohdat otteluun ovat kovin erilaiset. Liverpool voitti viikonloppuna Brightonin kotonaan 2-1 ja se on nyt voittanut jokaisen seitsemästä pelaamastaan kotiottelusta tällä kaudella. Tosin tälläkään kertaa Pool ei onnistunut pitämään omaa maaliaan puhtaana.

Marco Silvan luotsaama Everton on esiintynyt vaisusti tällä kaudella. 14 matsista ”Toffees” on voittanut vain neljä ja se majailee Valioliigassa vasta 17. sijalla.  Everton taipui Leicesterin vieraana 2-1 ja sitä ennen kotonaan häntäpään Norwichille. Derbytappio voi hyvin mahdollisesti suistaa joukkueen putoamisviivan alapuolelle, jonne on tällä hetkellä matkaa ainoastaan kaksi pistettä.

Ennen Leicester- ja Norwich-tappioita Everton ehti tahkota kolme ottelua ilman häviöitä. Nyt kuitenkin kuudesta edellisestä vierasottelusta saldona on jopa viisi tappiota.

Seamus Coleman ja Fabian Delph eivät todennäköisesti pelaa Anfieldilla. Theo Walcottin toipumisesta on kuitenkin vankka uskomus.

Sarjajohtaja Liverpool on porskuttanut koko tämän kauden, kun taas naapurissa Goodison Parkilla vahvat huhut valmentaja Silvan lähtöpasseista käyvät kuumina. Tämä saattaa tapahtua jo torstaina, ellei Everton onnistu kukistamaan sarjakärkeä tämän kotipyhätössä. Omien pelaajien sättiminen edellisen tappion jälkeen ei ollut omiaan nostamaan mielialaa Everton-pelaajien keskuudessa.

Everton on päästänyt liikaa maaleja omiin tällä kaudella, eikä sillä ole läheskään samanlaista hyökkäysuhkaa kuin Liverpoolilla, joka on takonut parhaimmillaan hurjia maalimääriä kotonaan. Pool ei silti pelillisesti ole ollut terävimmillään viime aikoina ja sen oma pää on vuotanut turhan paljon, vaikka se ei ole toistaiseksi sarjataulukossa näkynytkään.

Tällä kaudella Liverpool ei ole vielä pystynyt pitämään yhdessäkään ottelussa nollia ja Evertonia vastaan maalin suulle astelee kakkosmaalivahti Adrian, brasilialaisen Alissonin saatua punaisen kortin viime lauantaina. Siitä huolimatta Liverpool takoo paljon maaleja pelistä toiseen ja Evertonille voi olla luvassa hikinen iltapuhde jos se joutuu takaa-ajan asemaan varhain ottelun alussa.

Viime kaudella kummatkin paikallispelit olivat tiukkoja, mutta tällä kertaa käynee toisin. Liverpool saa yhden ylimääräisen huilipäivän Evertoniin nähden ja se voi hyvinkin paukuttaa, voiton joka viimeinkin katkaisee Toffees-manageri Silvan kaulan.

 

 

Liity Facebookissa Pitkävetopelaajat-ryhmään ja
ole edelläkävijä pitkävetovihjeissä. Siirry tästä

» Liverpool -1,5 Asian Handicap

2,16
Kerroinvertailujen kärkipäätä päivästä toiseen!
2,15
100% Bonus 100€ asti
2,15
170€ Tervetulopaketti
2,15
100% Bonus 200€ asti
2,15
Talleta 25€, saat 50€ (vain 1x kierrätys)
2,08
100% Bonus 100€ asti
2,08
100€ ilmaisveto
2,05
Talleta 10€ saat 50€ pelirahaa.