SEURAA MEITÄ:
×

PITKÄVETOVIHJEET

ETUSIVU / PITKÄVETOVIHJEET
Valioliiga
  • Toimitus

Liverpool – Arsenal: Anfieldillä riittää menoa ja meininkiä

julkaistu: 24.08.2019 12:15

Tänään on Valioliigan illan pääottelun pelipaikka jälleen Anfield. Se tietää aina vauhtia, menoa ja meininkiä. Sen takaa jopa neljä metriä normaalia lyhyempi kenttä ja vauhdikkaan pelityylin omaava kotijoukkue. Ottelun alkaessa lämpötila on noin 23 astetta ja taivas on poutainen, joten Anfieldin nopeahko GrassMastersin hybridinurmi takaa otteluun loistavat olosuhteet.

Tämän päivän vierasjoukkue Arsenal on napannut sarjan kahdesta ensimmäisestä ottelusta kuusi pistettä, mutta pelillisesti joukkueen esitys on jäänyt aika pahasti vajaaksi, jos joukkue haaveilee pääsystä neljän parhaan joukkoon tässä sarjassa. Ensimmäisessä ottelussa pelitilanteiden perusteella Newcastle olisi ansainnut vähintään pisteen, mutta Arsenal nappasi täyden potin paremman viimeistelyn ansiosta.

Burnleytä vastaan kotiottelussaan Arsenal puolestaan otti odotetusti keskialueen haltuunsa, mutta oli erittäin allerginen vastustajan vastahyökkäyksille, tai oikeastaan ylipäänsä vastustajan hyökkäyksille. Toppari Luiz on nykypäivänä melkoinen sattumageneraattori, jolla on selkeät vahvuudet esimerkiksi pelin avaamisessa, mutta alaspäin pelatessa mies voi välillä näyttää siltä, kun hän unohtaisi kokonaan oman pelipaikkansa. Toisaalta Ceballos oli viime ottelussa todella hyvä ja hänen otteitaan odotan tänään innolla.

Tänään Arsenalin pelaajatilanne on paranemaan päin edellisestä ottelusta, sillä Elneny alkaa olemaan pelikunnossa ja sen lisäksi Xhakan ja Özilin odotetaan läpäisevän ennen ottelua olevat testit ja miesten pitäisi kaikella todenäköisyydellä olla joukkueen käytössä. Täyttä varmuutta asiasta ei kuitenkaan ole. Bellerin, Mavropanos ja Tierney palaavat Arsenalin käyttöön lokakuun puolenvälin jälkeen ja ovat edelleen poissa. Myös Holdingin pelaamiseen tänään on vaikea uskoa.

Kotijoukkue Liverpool marssittaa jälleen kentälle koko sarjan varmaan pelätyimmän hyökkäystrion ja se saattaa olla Arsenalin hapuilevalle puolustukselle tänään kyllä liikaa. Salah, Firminho ja Mane saattavat jälleen allekirjoittaneen harmiksi ja monen suomalaisen iloksi ladata maaliverkot pullolleen useammin kuin kerra. Allekirjoittaneen harmi tämä on, koska tunnen jonkunlaista raggarin rakkautta Arsenalia kohtaan, joka on hyvällä seuratyöllä ja pienemmällä rahamäärällä pystynyt vuodesta toiseen pysymään sarjan kärkikahinoissa.

Liverpoolin joukkueessa palikat tuntuvat olevan kohdallaan varsin hyvin. Kolme kilpailullista ottelua nyt peräkkäin ovat päättyneet joukkueen ansaittuun voittoon, vaikka Chelseaa lukuunottamatta vastassa eivät ole olleet aivan sarjan suurimmat mittarit. Totuus vain on se, että Arsenalin tämän kauden taso on se, että Top-6 sijoitukseen tulee olla tyytyväinen.

Liverpool puolestaan pyrkii jälleen haastamaan Cityn mestaruustaistossa, vaikka pitkän kauden aikana se voi olla jälleen ylivoimaista. Mutta jos siihen joku pystyy, niin juurikin Liverpool. Tämä tietää myös sitä, että Arsenalin tasoisille joukkueille ei kotipelissä voi pisteitä lahjoittaa.

Liverpoolin pelaajatilanne on edelleen hyvä, kun ykkösmaalivahti Allisonin lisäksi joukkueelta puuttuvat ainoastaan syyskuun puolivälissä paluun tekevä Keita ja ACL ongelmia ehkä jopa koko kauden kärsivä Clyne.

Liverpool on vahvempi joukkue ja Emery ei ole missään nimessä saanut ainakaan olemassa olevilla näytöillä vierailijoiden puolustusta siihen kuntoon, että se kestäisi Anfieldin myllytyksen. Arsenal on ottelun selkeä altavastaaja ja joukkue tuskin pääsee kotiin ilman kahden maalin selkäsaunaa, mutta otetaan nyt alkukauden kunniaksi otteluun hieman varovaisempi linja.

 

 

Liity Facebookissa Pitkävetopelaajat-ryhmään ja
ole edelläkävijä pitkävetovihjeissä. Siirry tästä

» Liverpool AH -1.25

2.09
Talleta 10€ saat 50€ pelirahaa.
2.08
Talleta 25€, saat 50€ (vain 1x kierrätys)
2.08
170€ Tervetulopaketti
2.08
100% Bonus 100€ asti
2.08
100% Bonus 200€ asti
2.08
Kerroinvertailujen kärkipäätä päivästä toiseen!