SEURAA MEITÄ:
×

PITKÄVETOVIHJEET

ETUSIVU / PITKÄVETOVIHJEET
KPV – RoPS: Nälkäisempi syö kaikki pinnat!
  • Roland
    Nilsson

KPV – RoPS: Nälkäisempi syö kaikki pinnat!

julkaistu: 21.09.2019 02:06

Kokkolan Keskuskentällä jatkuu Veikkausliigan haastajasarja herkullisella KPV:n ja RoPSin välisellä ottelulla.

Liigajumboksi pudonneet kokkolalaiset ovat haastaneet kahdeksan pistettä edellään kolmanneksi viimeisenä olevat napapiiriläiset mainiosti kahdessa kauden aiemmassa kohtaamisessa (0-0, 0-1), mutta se tärkein eli maalit ovat jääneet tekemättä.

Vielä kevättalvella kahdesti RoPSin kaatanut KPV hallitsi huhtikuussa toisen kierroksen kotiotteluaan RoPSia vastaan, mutta tuolloin Jarmo Korhosen valmentamat vihreäpaidat eivät vahvasta pelinhallinnastaan huolimatta onnistuneet maalinteossa. Juho Hyvärisen veto sitävastoin onnistui toisella jaksolla ohittamaan onnekkaasti Teppo Marttisen vartioiman isäntien uunin ja kaikenlisäksi Milos Josimovista suuntaa muuttaen.

Kesäkuussa vuorostaan Niko Kalliokosken piiskuroimana KPV hallitsi kenttätapahtumia myös joukkueiden toisessa kohtaamisessa Rovaniemellä, mutta ”oma koira” Simo Roiha ei onnistunut laittamaan palloa pömpeliin edes pilkulta ja joukkueet tyytyivät tuijottelemaan kiikareita. Siitäkin huolimatta, että KPV sai pelata tunnin verran miesylivoimalla RoPSin nigerialaispakin Taye Taiwon katseltua punaista puolen tunnin kohdalla.

Jani Uotisen nykyisin valmentama KPV sai huokaista eilen helpotuksesta, kun tasapistein jumbosijoilla oleva VPS hävisi kotiluolassaan 1-2 FC Lahdelle, joka jatkaa näin toisen jakson osumiensa ansiosta haastajasarjan keulilla.

KPV:lle ehkä onneksi kolumbialaishyökkääjä Yessy Mena katseli punaista edelliskierroksella tappiopelissä Töölössä HIFK:n vieraana. Mena jää aikakirjoihin tällä kaudella nolla hyväksyttyä ja neljä paitsiomaalia tehneenä, mikä lienee eräänlaista historiaa sekin.

KPV on pelannut ihan kelvollisesti kaikilta muilta osin paitsi, ettei se ota hyvilläkään esityksillä pisteitä. Ja toisekseen se on liigan ylivoimaisesti heikoin toisen pelijakson joukkue, jolloin sen verkkoon ladotaan selvästi muita enemmän kuulia. Syitä voi pohtia kukin tahollaan. Se syy löytynee pelaajien peilistä, pelikunnosta tai sitten peräti valmennuksen tasosta.

Taktiikka on mennyt kaikesta huolimatta huomattavasti parempaan suuntaan Uotisen aikakaudella, jolloin pisteitäkin on alkanut ropisemaan pistepussiin alkukautta enemmän. Muistettakoon kuitenkin sekin fakta, että vihreäpaidat ovat vahvistuneet merkittävästi kesän kuluessa sekä hyökkäyksen että puolustuksen osalta.

Rolle-setä rohkenee väittää pomminvarmasti, että Ishmael Yartey ja Hysen Memolla ovat taatusti haluttua riistaa muissa liigajoukkueissa ensi kaudeksi, mikäli KPV sattuisi putoamaan liigasta ja juhlimaan 90-vuotissynttäreitään Ykkösessä.

Ishmael Yartey tekee maalin @3.25

» pelaa kohdetta nordicbetillä NordicBet

Pasi Tuutin luotsaama RoPS on melkoinen tuuliviiri. Hyvää peliä seuraa huono peli ja päinvastoin. Upeaa esitystä Klubin vieraana (2-2) seurasi perusteellinen tukkapölly (0-3) FC Lahden vieraana. Joitakin viikkoja takaperin myös Ilves oli kotonaan pitkään Tuutin suojattien talutusnuorassa, mutta selvisi säikähdyksellä (2-2).

RoPSilta on tänään sivussa alakerrasta nigerialaispakki Samuel Olabisi, joka tuijotteli punaista lappua Lahdessa. Kokkolassa ei nähdä myöskään Kalle Katzia ja Sergio Llamasia. Hyökkääjistä mahdollisesti myös Aleksandr Kokko nuolee vielä haavojaan, eikä miehen pelaamisen puolesta kannata ropojaan sijoittaa.

Huomattavasti aiempia kohtaamisia leveämmällä materiaalilla operoivan KPV:n valmentajalla Uotisella on varmasti selvät sävelet ja konseptit napapiiriläisten kaatamiseksi joukkueiden kolmannessa ja viimeisessä liigakohtaamisessa tällä kaudella. Suora säilyminen on kahdeksan pinnan välimatkan päässä ja ero RoPSiin on yhä kiinni kurottavissa. Ensimmäinen steppi on kuitenkin nousta takaisin vaasalaisten ohi ja se alkaa tänään voitolla.

 

 

Liity Facebookissa Pitkävetopelaajat-ryhmään ja
ole edelläkävijä pitkävetovihjeissä. Siirry tästä

» KPV

2.55
100% Bonus 200€ asti
2.55
100% Bonus 100€ asti
2.55
Talleta 25€, saat 50€ (vain 1x kierrätys)
2.55
Talleta 10€ saat 50€ pelirahaa.
2.55
100% Bonus 100€ asti
2.55
Talleta 20€ saat 80€ pelirahaa.
2.55
100€ ilmaisveto
2.55
100% Bonus 100€ asti
2.55
170€ Tervetulopaketti
2.55
100% Bonus 100€ asti