SEURAA MEITÄ:
×

PITKÄVETOVIHJEET

ETUSIVU / PITKÄVETOVIHJEET
Köln – Dortmund: Kilipukit saavat kotiavaukseensa vastaansa suurimman mestarisuosikin
  • Ville
    Rahijärvi

Köln – Dortmund: Kilipukit saavat kotiavaukseensa vastaansa suurimman mestarisuosikin

julkaistu: 23.08.2019 02:05

Borussia Dortmund avasi Bundesliiga-kautensa viime viikonloppuna vakuuttavalla 5-1 kotivoitolla Augsburgista ja otti sen ansiosta heti paikkansa sarjan kärjestä. Keltamustat ovat tehneet johdonmukaista ja vakuuttavaa työtä läpi kesän ja Lucien Favren ryhmä on todella kovassa iskussa tällä hetkellä.

Dortmund on voittanut viimeiset 11 peliä kaikki ottelut huomioiden ja edellisistä 15 pelistään se on hävinnyt ainoastaan yhden. Tuo oli huhtikuinen derbytappio Schalkelle, joka maksoi Dortmundille lopulta himoitsemansa Bundesliiga-mestaruuden.

1.FC Köln nousi takaisin Bundesliigaan vietettyään viime kauden toiseksi ylimmällä sarjaportaalla 2. Bundesliigassa. Edellinen visiitti pääsarjassa päättyi kuuden ottelun tappioputkeen. Viikko sitten ”Kilipukit” kärsi 2-1 tappion Wolfsburgille kauden avausottelussaan, vaikka esitys olikin pirteä. Köln loi riittävästi paikkoja, mutta heikko viimeistely vei siltä eväät ottelun voittamiseen.

Joukkue on uudistunut kohtuullisen paljon edelliskaudesta ja Wolfsburgia vastaan kentälle juoksi seitsemän uutta pelaajaa. Myös valmentaja Achim Beierlorzer on tuore mies Kölnissä, joten joukkue ei ole ehkä vielä kaikkien optimaalisimmassa iskussa tässä vaiheessa sesonkia.

Kölnin ja Dortmundin väliset ottelut ovat olleet tasaisia viime vuosina. Dortmund on voittanut kaksi viimeisintä kohtaamista 2-3 ja 5-0 lukemin, mutta kolme sitä aiempaa yhteenottoa ovat kaikki päättyneet tasatulokseen.

Dortmund on tehnyt vähintään kaksi maalia 15 edellisessä pelissään ja se oli Augsburgia vastaan myös odotetun tehokas maalipaikoissaan. Tosin, vaikka keltamustat hallitsivat kamppailua selkeästi, oli 5-1 lukemissa ehkä ottelutapahtumiin nähden hivenen ilmaa.

Dortmund on Bundesliigan vahvin joukkue hyökkäyssuuntaan, mutta senkin hyökkäysvoima laskee pykälän verran vieraskentällä pelattaessa.

Köln pelasi mallikkaan vierasottelun Wolfsburgia vastaan autokaupungissa ja olisi ansainnut ottelusta jotain mukaansa. Köln ei ole mikään ”tavallinen” nousijajoukkue, sillä oletusarvona on, että perinteikäs seura ei ajaudu tällä kaudella putoamiskamppailuun, vaan kamppailee ennemminkin tukevasti keskikastissa. Pelasihan ikonisista kirkontorneistaan tunnetun kaupungin jalkapalloylpeys Eurooppa-liigassakin kaudella 2017-2018.

Kymmenestä edellisestä Kölnin Rhein-Energie Stadionilla pelatusta kamppailusta Kölnin ja Dortmundin välillä jopa seitsemässä on tehty kolme maalia tai vähemmän. Isäntien alakerrasta löytyy Saksan maajoukkuepuolustaja Jonas Hector ja tolppien välistä yksi sarjan kärkitorjujsta, Timo Horn. Kumpikin on Kölnin omia kasvatteja ja pysyivät seurassa, vaikka se putosikin toissakauden päätteeksi Bundesliigasta. Sydäntä siis löytyy kyllliksi.

Mestaruudesta taisteleva Dortmund on valtava ennakkosuosikki ja todennäköinen ottelun voittaja, mutta helpolla se ei 50 000 fanaattisen kannattajan edessä pääse. Vielä viime kaudella Dortmund menetti ajoittain isoja pisteitä alltavastaajia vastaan vieraissa, mutta oletettavasti sveitsiläiskoutsi Favre on pureutunut tähän epäkohtaan entistä enemmän toisella kaudellaan Dortmundissa.

Kertoimien ollesssa Dortmundin voitolle maltilliset, on etsittävä etua toisaalta. Vaikka avauskierroksella Signal Iduna Parkilla maaliverkot pullistelivatkin, oli luotuihin maalipaikkoihin suhteutettu maaliodottama toteutunutta lopputulosta alhaisempi. Köln on hyvää Bundesliiga-tasoa ja pystyy haastamaan Dortmundin kotonaan uskottavasti.

Undereissa piileekiin siemen mielekkäälle peli-idealle. Muistissa on Kölnin kotikentällä tahkotut vähämaaliset kamppailut ja Dortmundin vähäisempi hyökkäysuhka vieraissa.

Alle 3,5 maalia -vedon laskennallinen todennäköisyys on karvan alle 59%, jolloin 1,70 ylittävät kertoimet riittävät peleille.

 

 

Liity Facebookissa Pitkävetopelaajat-ryhmään ja
ole edelläkävijä pitkävetovihjeissä. Siirry tästä

» Ottelussa tehdään alle 3,5 maalia

1,78
Kerroinvertailujen kärkipäätä päivästä toiseen!
1,74
170€ Tervetulopaketti
1,74
100% Bonus 100€ asti
1,74
100% Bonus 200€ asti
1,73
100% Bonus 150€ asti tai 400% Bonus 10€ asti
1,72
100% Bonus 100€ asti
1,72
100€ ilmaisveto
1,72
100% Bonus 100€ asti
1,71
Talleta 10€ saat 50€ pelirahaa.