SEURAA MEITÄ:
×

PITKÄVETOVIHJEET

ETUSIVU / PITKÄVETOVIHJEET
Kiina GP 2019: Kunnon musaa tarjolla Shanghaissa?
 • Johannes
  Romu

Kiina GP 2019: Kunnon musaa tarjolla Shanghaissa?

julkaistu: 13.04.2019 17:54

Shanghaissa saatiin lauantaiaamuna aika-ajot pakettiin. Ferrari lähti Kiinan kisaviikonloppuun suurin odotuksin, mutta Maranellon orin vauhti jäi kauaksi hopeanuolten kyydistä. Mercedeksen tiedettiin olevan vahva radan toisella sektorilla, mutta saksalaistalli sai auton balanssin toimimaan myös ensimmäisellä ja viimeisellä sektorilla.

Paalupaikan vei suomalaisten iloksi lopulta Valtteri Bottas ennen tallikaveriaan Lewis Hamiltonia. Ero Mercedes -kuskien välillä oli vain 0.023 sekuntia. Ferrari oli suoraan sanottuna iso pettymys! Sebastian Vettelin jäädessä Bottakselle kolme kymmenystä.

Ferrarin huonoa viikonloppua kuvaa voimayksikön tuomat ongelmat, jotka ovat heijastuneet kaikkiin Ferrarin moottorilla operoiviin talleihin.

Kiinan aika-ajot kärkikymmenikkö

 1. Valtteri Bottas, Mercedes, medium
 2. Lewis Hamilton, Mercedes, medium
 3. Sebastian Vettel, Ferrari, medium
 4. Charles Leclerc, Ferrari, medium
 5. Max Verstappen, Red Bull, medium
 6. Pierre Gasly, Red Bull, soft
 7. Daniel Ricciardo, Renault, soft
 8. Nico Hulkenberg, Renault, soft
 9. Kevin Magnussen, Haas, soft
 10. Roman Grosjean, Haas, soft

Kärkiviisikko lähtee kilpailuun viikonlopun keskikovalla rengasseoksella, mikä mahdollistaa erilaisen kisastrategian. Yleisin vaihtoehto lienee yhden pysähdyksen taktiikka, jossa kärkiviisikko vaihtaa keskikovan seoksen kovimpaan seokseen ja ajaa sillä maaliin asti.

Kiinan GP viedään läpi puolipilvisessä ja poutaisessa säässä, elohopean noustessa 18 asteeseen.

Molemmat autot ajavat pisteille  – Haas @3.50 Coolbet

Jenkkitallin aika-ajot olivat kaksijakoiset. Molemmat kuljettajat selviytyivät viimeiseen osioon, mutta viimeinen veto jäi tallin hölmöilyjen takia ajamatta. Kevin Magnussen lähtee ruudusta yhdeksän ja Roman Grosjean ruudusta 10. Haas on eittämättä ollut keskikastin talleista kärkipäätä ja pahimmat vastustajat löytyvät edestä, Renault -kuljettajat.

Renault -kuljettajat ovat aivan lyötävissä, varsinkin kun ranskalaistallin luotettavuus on ollut kyseenalaista. Takaa ei suuria haastajia ole tulossa, ja jenkkitallilla on todella hyvä paikka ajattaa molemmat kuljettajat MM-pisteille Kiinassa.

» Pelaa kohdetta coolbetillä

Kauden ensimmäisen paalupaikan ajanut Bottas lähtee todella hyvistä asetelmista kilpailuun. Mercedes ajatti molemmat kuljettajat toisessa osiossa astetta kovemmalla rengasseoksella jatkoon ja näin myös tallilla on hyvät mahdollisuudet ajaa kaksoisvoitosta Kiinassa.

Ferrari oli yllättävän vaisu aika-ajoissa ja pitkät vedot olivat myös hopeanuolia huonompia. Bottas on ottanut tällä kaudella todella vahvoja lähtöjä ja nastolalaisen kisavedot vapaissa harjoituksissa olivat vakuuttavia. On sanomattakin selvää, että pahin vastustaja kilpailussa on Hamilton. Bottaksella on kuitenkin kilpailussa pieni etu suhteessa tallikaveriin, jos/kun kisataktiikka tehdään molemmille yhdellä pysähdyksellä.

Bottas oli se Mercedes -kuljettaja, joka ajoi vapaissa harjoituksissa kisaviikonlopun kovimmalla rengasseoksella, mikä on varikkokäynnin jälkeinen seos. Bottaksella on siis pieni etu tallikaveriin nähden, kun nastolalainen on ajanut kyseisellä seoksella ja tietää miten se käyttäytyy auton säätöjen kanssa. Bottas on kaiken lisäksi huomattavasti parempi säästämään Pirellin uusia seoksia kuin Hamilton.

Bottaksella on mahdollisuus myös Gran Slamiin (paalupaikka, kilpailun nopein kierros ja voitto), jos kisaolosuhteet sen sallivat. Kuten Australiassa nähtiin, Mercedekseltä löytyy tarpeen tullen myös vauhtia kilpailun lopussa, jos lisäpiste kiinnostaa.

Valtteri Bottas Specials -Kilpailun voittaja – ajaa nopeimman kierroksen ja voittaa kisan 6.00 Betsson

» Pelaa kohdetta Betssonilla!
Liity Facebookissa Pitkävetopelaajat-ryhmään ja
ole edelläkävijä pitkävetovihjeissä. Siirry tästä

» Voittaja Valtteri Bottas

2.50
100% Bonus 100€ asti
2.50
100% Bonus 200€ asti
2.50
100% Bonus 100€ asti
2.40
100% Bonus 150€ asti tai 400% Bonus 10€ asti
2.40
100% ensitalletus 100€ asti
2.35
Talleta 20€ saat 80€ pelirahaa.
2.30
100% Bonus 100€ asti
2.30
200€ voitontehostus
2.30
100% Bonus 100€ asti
2.30
100€ riskitön veto tai 200% 200€ asti