SEURAA MEITÄ:
×

PITKÄVETOVIHJEET

ETUSIVU / PITKÄVETOVIHJEET
Iso-Britannian GP 2019 aika-ajot: Mercedes ennakkosuosikkina aika-ajoihin!
  • Johannes
    Romu

Iso-Britannian GP 2019 aika-ajot: Mercedes ennakkosuosikkina aika-ajoihin!

julkaistu: 13.07.2019 00:56

Kauden kymmenes osakilpailu ajetaan legendaarisella Silverstone Circuit -moottoriradalla, Iso-Britanniassa.

Silverstonen rata on päällystetty uudestaan F1 -kaudelle 2019, mikä tuotti perjantaipäivän 1. harjoituksissa monelle kuskille ongelmia. Rataolosuhteet paranevat viikonlopun edetessä, ja 1. harjoitukset menivät pitkälti auton säätöjen sekä balanssin hakemisessa. Nopeimman ajan aamupäivällä kellotti, monelle täytetä yllätyksenä Red Bullin Pierre Gasly, jonka potkuista media on huhuillut jo tovin. Uusimpien huhujen mukaan Gasly antaa näyttöjä seuraavat kolme osakilpailua mukaan lukien Silverstone.

Iltapäivällä marssijärjestys alkoi hahmottumaan, kun Mercedes -kuljettajat kellottivat Valtteri Bottaksen johdolla perjantaipäivän pohja-ajat. Varsinkin viikonlopun keskikovin rengasseos näyttäisi toimivan hopeanuolessa erinomaisesti, mikä lupaa Mercedekselle hyviä asetelmia huomiseen aika-ajoihin ja osakilpailuun.

Aika-ajoihin on luvassa epävakaista säätä, mikä on aivan tyypillistä Silverstonen sijainnin ansiosta. Sääolosuhteet saattavat muuttua radikaalistikin aika-ajojen aikana, mikä vaikeuttaa vedonlyöntiä entisestään.

H2H Carlos Sainz vs Lando Norris – Carlos Sainz @2.00 Coolbet

Tulokaskuljettaja Lando Norris joutuu todella kovaan paikkaan Silverstonen vaativalla moottoriradalla, kun taustalla on brittiläinen kotiyleisö. Ensimmäistä kertaa F1 -sarjassa kotikisansa ajava nuorukainen, on heitetty tästä taisteluparista pienimuotoiseksi ennakkosuosikiksi. Carlos Sainz on tästä parista se kokeneempi kuljettaja, mikä ratkaisee tämän taisteluparin, koska Norrisin yliyrittämisen riski on todella suuri. Silverstone on tunnetusti vaativa rata, jossa virheistä joutuu maksamaan hintansa. Sateenkin sattuessa Sainzin kokemus nousee arvoon arvaamattomaan.

» Pelaa kohdetta Coolbetillä

Hamilton ja Mercedes lähtevät aika-ajoihin suurena ennakkosuosikkina. Brittikuski on lähtenyt paalupaikalta Silverstonessa viimeiset neljä vuotta putkeen ja voittanut Iso-Britannian GP:n viidesti, joista neljä edellistä voittoa on tullut viimeisen viiden vuoden aikana. Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen pilasivat Hamiltonin voitonjuhlat viime vuonna.

Bottas väläytteli vauhtiaan perjantaipäivänä, mutta ennen kaikkea suomalaisässän auto oli todella hyvässä balanssissa, mikä on Silverstonessa erittäin tärkeää. Rata paranee viikonlopun edetessä ja sen ansiosta myös renkaiden pito.

Rata on erittäin pitkä, jossa on muutama kellon kannalta oleellinen paikka, missä tehdään suuriakin eroja, jos mutkayhdistelmät ja mutkista ulostulot osuvat kohdilleen hyvän vetopidon ja aerodynamiikan ansiosta. Kakkossektorin Maggots-Becketts -yhdistelmä on kellon kannalta oleellinen, jossa erotetaan rattimiehet toisistaan, jos autoon on hyvä luotto ja balanssi kunnossa.

Vaikka Hamilton lähtee aika-ajoihin suurena ennakkosuosikkina, ei Bottaksen paalupaikkaa voi sulkea pois, kun katsoi nastolalaisen tekemistä perjantaipäivänä.

Ykkös- ja kakkossektori on Mercedeksen heiniä, ja se kumpi kuljettaja saa molemmat sektorit kohdilleen, on voittomarginaali lähempänä 0,200 kuin alle 0,100 sekuntia. Toki haamukierroksen riski on olemassa, mutta lähtökohtaisesti sama auto, talli ja kuljettajien sisäinen data kaventavat eroa.

Voita F1 -matka Monzaan! – Katso ohjeet ja osallistu tästä>>>

» Voita matka Monzaan!

 

Huom: 3. harjoituksen alkavat klo: 13:00 (saattaa muuttaa kertoimia).

 

Liity Facebookissa Pitkävetopelaajat-ryhmään ja
ole edelläkävijä pitkävetovihjeissä. Siirry tästä

» Paalupaikan voittomarginaali: Between 0.1 and 0.2 seconds inclusive

3.20
100% Bonus 200€ asti
3.20
100% Bonus 100€ asti
3.20
170€ Tervetulopaketti