SEURAA MEITÄ:
×

PITKÄVETOVIHJEET

ETUSIVU / PITKÄVETOVIHJEET
IFK Mariehamn – Ilves: Vierasjoukkueella mahdollisuus sarjakärkeen
  • Toimitus

IFK Mariehamn – Ilves: Vierasjoukkueella mahdollisuus sarjakärkeen

julkaistu: 11.08.2019 13:26

Tänään Wiklöf Holding Areenalla vieraana esiintyy jo toistamiseen tällä kaudella Tampereen Ilves. Edellinen kohtaaminen tapahtui Suomen Cupin finaalissa, jossa järjestysmiesten ohella voiton nappasi myös Ilves lukemin 2-0 ja valloitti itselleen Suomen Cupin voiton ja sitämyötä paikan ensi kauden europeleissä.

Tänään ottelun asetelmat ovat suunnilleen samanlaiset. Molemmat joukkueet lähtevät otteluun suhteellisen terveinä. Ilveksen rosterissa varmoja poissaolojoita ei ole, mutta Aleksi Tarvosen ja David Addyn jalat kiusaavat miehiä edelleen ja Janne-Pekka Laine on sairastellut viime päivinä, joten heidän pelikuntonsa selviää juuri ennen kokoonpanon ilmoittamista.

Tapojensa mukaan Mariehamn ei paljoa pelaajatilanteestaan huutele, mutta viime aikoina joukkue on päässyt lähtemään otteluihin varsin ehjällä miehistöllä ja eiköhän sama meininki jatku tänäänkin. Viime ottelussa 2-1 vierasvoiton Rovaniemeltä hakenut ”Grönvitt” taistelee edelleen paikasta ylemmässä loppusarjassa, mutta se tarkoittaisi sitä, että varsinkin pienehköllä kotikentällä joukkueen täytyisi saada pistetiliä kartutettua tasaiseen tahtiin.

Ilves on vuosien varrella ollut hieman hädässä monesti Maarianhaminassa, mutta kun korijoukkue on muuttanut hieman pelitapaansa tälle kaudelle tuntuu se sopivan hyvin tupsukorville. Ilveksen otteissa suurimman miinuksen on viime otteluissa saanut otteluiden alun terävyys ja tähän myös joukkueen valmentaja Wiss on kiinnittänyt huomionsa.

– Tiedostamme myös, että meillä on ollut otteluiden aluissa vaikeuksia. Olemme muuttaneet tiettyjä toimintoja, jotta olisimme hereillä ensiminuuteista lähtien. kertoi vuoteen 2022 saakka jatkosopimuksen kirjoittanut Wiss.

Mikäli kotijoukkue ei pääse alussa yllättämään Ilvestä on äkkiä edessämme Suomen Cupin finaalin toisinto, jossa kotijoukkue ei saa kun muutaman maalipaikan ja Ilves hallitsee muuten otteita, niin pallollisena, kuin pallottomanakin. Vierasjoukkueen muutama edellinen peli ei ole mennyt kuin elokuvissa, mutta sarjan kärkijoukkueen yli 2.4 menevät kertoimet tässä tilanteessa ovat aivan liikaa.

Ottelu on seurattavissa helposti ilmaiseksi myös klo 17.00 alkavassa JIM:n Futiskierros nimeä kantavassa ohjelmassa.

 

Liity Facebookissa Pitkävetopelaajat-ryhmään ja
ole edelläkävijä pitkävetovihjeissä. Siirry tästä