SEURAA MEITÄ:
×

PITKÄVETOVIHJEET

ETUSIVU / PITKÄVETOVIHJEET
HPK – Kärpät: Viime kauden finalistikaksikko starttaa uuden liigakauden!
  • Roland
    Nilsson

HPK – Kärpät: Viime kauden finalistikaksikko starttaa uuden liigakauden!

julkaistu: 11.09.2019 21:35

Uusi liigakausi 2019-20 starttaa viimekautisten finaalijoukkueiden HPK:n ja Kärppien välisellä ottelulla Pohjantähti Areenassa torstaina. Avauskierros täydentyy seuraavana päivänä, kun muut liigaseurat aloittavat kautensa.

Viime kaudesta selkeästi heikentynyt HPK saa lentävän lähdön otteluun, kun mestaruusviiri hinataan hallin kattoon ottelun alla. Seitsemän ottelun finaalisarjan jatkoilla seitsemännessä pelissä Kerholle keväällä hävinnyt Kärpät saa taatusti lisää ärsykettä tuosta näystä, mikä tuo lisäpotkua vieraiden pohkeisiin.

Vaikka Kerho menetti viime kauden runkopelaajistaan kultavahtinsa Emil Larmin, tutkaparinsa Teemu Turusen ja Otto Paajasen sekä sentteriosastoltaan myös Robert Leinon, osoittivat Antti Pennasen suojatit CHL:n alkulohkon neljässä ensimmäisessä pelissään viime ja toissa viikolla, ettei sitä ehdottomasti kannata rankata alkavassa Liigassa ihan pisteautomaatiksi.

Kerhon jättäneestä hyökkäyskolmikosta Turunen iski viime kaudella 25 nyyttiä ja 68 pistettä. Koko kolmikon saalis oli yhteensä 52 osumaa ja 159 pinnaa 230 ottelussa.

Yhtäkaikki, SaiPasta rohmuttu kanukkisentteri Cody Kunyk ja JYPistä maalinsuuta tilkitsemään tullut Joona Voutilainen ovat täydentäneet kelvollisesti Kerhoon jääneitä yhden kauden kokeneempia Jere Innalaa, Filip Krivosikia, Markus Nenosta sekä alakerran luutia Arto Laatikaista, Petteri Nikkilän ja romuluista Miro Karjalaista.

Siitäkään huolimatta, ettei jatkopaikkaa CHL:n alkulohkosta tällä kertaa lohjennut tsekki- ja sveitsiläiskaksikon Plzenin ja Zugin karattua Kerholta jo tavoittamattomiin kaksi kierrosta ennen alkusarjan viimeisiä pelejä, ei Kerhon faneilla ole mitään syytä heittää kausikortilla vesilintua. Pennasen klaani esiintyy nykyisellä paletillaan varmasti erityisesti kotiluolassaan edukseen tälläkin kaudella.

Vaikka Kärppien menetykset viime kauden jälkeen olivat huippuluokkaa, pikkupedot ahkeroivat myös pelaajamarkkinoilla siihen tahtiin, että oululaiset tulevat taatusti löytymään Liigan kärjen tuntumasta taas tälläkin kaudella.

Edmontonin kohuhankinnan Jesse Puljujärven lisäksi vieraiden hyökkäyskalusto vahvistui täksi kaudeksi Floridan Juho Lammikolla ja Växjön Janne Pesosella, alakerta puolestaan Lukon Jakub Krejcikillä ja Springfieldin Ludwig Byströmillä sekä tolppien väliin hankitulla Grand Rapidsin Patrik Rybarilla.

Kärppä-hyökkääjistä maisemaa täksi kaudeksi vaihtoivat Aleksi Heponiemi, Rasmus Kupari, Nicklas Lasu, Ville Leskinen. Pakeista lähtivät Jani Hakanpää, Teemu Kivihalme ja Atte Ohtamaa veskareista Veini Vehviläinen.

Kuusi kenttäpelaajaa veivät mukanaan 426 ottelua 100 reppua ja 258 pistettä. Kuusikon maali- ja pisteahnein hyökkääjä oli viime kaudella 36 kaappia ja 72 pinnaa nakuttanut Lasu.

CHL:ssä Kärpät on vahvasti kiinni lohkonsa jatkopaikassa johtaessaan lohkoa ennen Skellefteåta ja Berniä, kun kaksi kierrosta alkusarjaa on yhä pelaamatta. Neljän kierroksen jälkeen Krejci, Puljujärvi ja Michal Kristof ovat saalistaneet kaksi reppua ja neljä pinnaa.

Pienten marginaalien pelissä molemmille joukkueille on tärkeämpää saada pisteputki avatuksi ja tappion välttäminen kuin lähteä suinpäin tavoittelemaan rohkeasti voittoa. Matalat maalimäärät ja vaakakuppi voi kääntyä kumpaan suuntaan tahansa.

Liiga jatkuu Kerhon osalta heti perjantaina vierasottelulla JYPiä vastaan Hippoksella. Kärpät puolestaan kohtaa Sportin Raksilassa lauantaina.

Nordicbetin tarjoukset Liiga-avaukseen!

Uusi asiakas

» Avaa tili ja Pelaa Kärppien voittoa 50.00 kertoimella

Vanha asiakas

» Lyö voittajaveto liigaan ja lunasta 20€ ilmainen liveveto

 

 

Liity Facebookissa Pitkävetopelaajat-ryhmään ja
ole edelläkävijä pitkävetovihjeissä. Siirry tästä

» U4.5 (varsinainen peliaika)

2.07
100% Bonus 100€ asti
2.07
100% Bonus 100€ asti
2.07
100€ ilmaisveto
2.07
170€ Tervetulopaketti
2.07
100% Bonus 100€ asti
2.06
100% Bonus 200€ asti
2.03
Talleta 25€, saat 50€ (vain 1x kierrätys)
1.97
Talleta 10€ saat 50€ pelirahaa.
1.97
Talleta 20€ saat 80€ pelirahaa.
1.97
100% Bonus 100€ asti