SEURAA MEITÄ:
×

PITKÄVETOVIHJEET

ETUSIVU / PITKÄVETOVIHJEET
FC Schalke 04 – RB Leipzig: Kotijoukkue yrittää pyristellä irti syöksykierteestä
  • Ville
    Rahijärvi

FC Schalke 04 – RB Leipzig: Kotijoukkue yrittää pyristellä irti syöksykierteestä

julkaistu: 16.03.2019 12:23

Viime kauden sarjakakkonen FC Schalke 04 on vajonnut yhä syvemmälle mitä pidemmälle kausi on edennyt ja nyt Gelsenkirchenin ylpeys on enää neljän pisteen päässä putoamiskarsintarajasta. Kuudesta edellisestä Bundesliiga-pelistään Kuninkaansiniset ovat hävinneet viisi, jonka lisäksi aiemmin tällä viikolla se koki ruman selkäsaunan Mestarien liigassa, kun Manchester City nuiji saksalaiset maanrakoon 7-0 lukemin.

Vielä viime kaudella Domenico Tedescon ryhmä oli tunnettu tiiviistä ja aktiivisesta puolustuspelaamisesta, josta ei kuitenkaan tällä kaudella ole ollut tietoakaan. Pelkästään edellisissä kolmessa Bundesliiga-pelissään Schalke on päästänyt 11 maalia, osuen itse vain kahdesti!

Myös hyökkäyspelaaminen on ollut sanalla sanoen surkeaa. Schalken paras maalintekijä on Daniel Caligiuri vaivaisella neljällä osumallaan, mutta kuin kohtalon ivaa oli, että hän loukkaantui edellisessä Werder Bremen-ottelussa, eikä mies todennäköisesti pelaa enää tällä kaudella.

Seurajohto teki torstaina kovan päätöksen ja vapautti valmentaja Tedescon tehtävistään. Loppukaudeksi vetovastuun ottaa kokenut 65-vuotias Huub Stevens.

Rasenballsport Leipzig on Bundesliigassa neljäntenä, mutta pisteen edellä oleva Mönchengladbach on pelannut yhden pelin enemmän ja Mestarien liiga-paikka on tiukasti omissa hyppysissä. “Ruohopallourheilijat” porskuttaa hyvässä myötätuulessa, pelattuaan seitsemän edellistä peliä ilman tappioita. Viime viikonloppuna tuloksena oli 0-0 tasuri Augsburgia vastaan. Leipzig pelasi tuon ottelun ilman parasta maalintekijäänsä Yussuf Poulsenia, mutta tanskalainen palaa takaisin ruotuun Schalke-otteluun.

Jos on Kuninkaansinisten puolustus vuotanut pahasti, samaa ei voi sanoa Leipzigistä. Tölkkiseura on päästänyt 25 Bundesliiga-ottelussa ainoastaan 20 maalia ja sen alakerta on koko sarjan paras. Edellisissä seitsemässä pelissä itäsaksalaisten maali on pysynyt koskemattomana peräti viidesti.

Leipzig ei ole vielä tämän kalenterivuoden aikana hävinnyt vieraskentällä. Neljästä reissupelistä tuloksena on yhtä monta voittoa, maalierolla 11-1.

Vaikka paperilla joukkueet ovat kohtalaisen tasaväkiset, on Leipzig ollut silti vähintään luokkaa parempi joukkue koko kauden. Tölkkiseuran vire on myös vakuuttava tällä hetkellä.

Schalke on esiintynyt viikosta toiseen todella epävakaasti ja sen itseluottamus murenee heti ensimmäisestä takaiskusta. Kannattajien suunnalta tuleva armoton paine ei myöskään helpota suorittamista. Edellisen kotitappion jälkeen äärikannattajat riistivät Benjamin Stamboulilta kapteenin nauhan, joka sai ranskalaispakin kyyneliin.

Usein valmentajanvaihdos nostaa voiton todennäköisyyttä seuraaviin otteluihin selkeästi, mutta tässä tapauksessa sen hyödyt nähtäneen kunnolla vasta maajoukkuetauon jälkeen. Schalke on ajautunut niin perusteelliseen umpisolmuun, että uuden käskijän ajatuksien käytäntöön tuominen ottaa aikansa. Stevensin astuminen puikkoihin on aiheuttanut kuitenkin vieraiden kertoimissa hienoista nousua. Ja sehän kelpaa.

 

 

Liity Facebookissa Pitkävetopelaajat-ryhmään ja
ole edelläkävijä pitkävetovihjeissä. Siirry tästä

» RB Leipzig

2,09
Kerroinvertailujen kärkipäätä päivästä toiseen!
2,05
100% Bonus 150€ asti tai 400% Bonus 10€ asti
2,06
100% Bonus 200€ asti
2,06
170€ Tervetulopaketti
2,06
100% Bonus 100€ asti
2,05
Talleta 10€ saat 50€ pelirahaa.