SEURAA MEITÄ:
×

PITKÄVETOVIHJEET

ETUSIVU / PITKÄVETOVIHJEET
F1 Australian Gp 2019: Mercedes ennakkosuosikkina kilpailuun!
  • Johannes
    Romu

F1 Australian Gp 2019: Mercedes ennakkosuosikkina kilpailuun!

julkaistu: 16.03.2019 14:44

F1 -kauden ensimmäiset aika-ajot on saatu pakettiin ja paalupaikan valtasi tiukan väännön jälkeen Lewis Hamilton ennen tallikaveriaan Valtteri Bottasta. Hamiltonille paalupaikka oli Albert Parkin katuradalla uransa kahdeksas. Mercedes -kuljettajat valtasivat näin eturivin ennen toiselta riviltä lähteviä Sebastian Vetteliä (ruutu3) ja Max Verstappenia (ruutu4). Löydät lähtöjärjestyksen kokonaisuudessaan täältä.

Australian Gp läpiviedään poutaisessa säässä lämpötilan noustessa 26 asteeseen.

Kärkikymmenikkö lähtee liikkeelle viikonlopun pehmeimmällä rengasseoksella, joten taktikoinnin osalta ei nähdä mitään mullistavaa, vaan rengaskuluma ja varikolle sisään- ja ulostulokierros ovat avainasemassa huomisessa kilpailussa, koska Albert Parkissa on tunnetusti hyvin vaikea ohittaa.

Mercedes lähtee kilpailuun ennakkosuosikkina ja syystä. Talli yllätti kaikki aika-ajossa nopeudellaan, mutta pitkissä vedoissa rengasseoksesta riippumatta Mercedes oli myös omaa luokkaansa. Kimi Räikköstä (ruutu9) kannattaa myös pitää silmällä, sillä jäämiehen pitkät vedot vapaissa harjoituksissa olivat vakuuttavia.

Kilpailu viedään läpi yhdellä pysähdyksellä, mutta Albert Parkin katuradan reunavallit saattavat tulla monelle kuskille kilpailun aikana tutuiksi. Lähtö näyttelee myös erittäin suurta roolia, sillä ensimmäisessä mutkassa on ahdasta ja siinä on vuosien varrella nähty suuriakin kolareita, joten turva-auto saattaa hämmentää läsnäolollaan kilpailua.

Australian Gp Winner of group 3 – Kimi Räikkönen @2.10 Guts

Räikkösen kanssa tässä ryhmässä kilpaa ajavat Alexander Albon (ruutu13), Carlos Sainz (ruutu18) sekä Robert Kubica (ruutu20). Räikkösen tarvitsee tästä ryhmästä selvitä ensimmäisestä mutkasta ehjänä, sen jälkeen Jäämies menee tästä porukasta menojaan. Räikkösen kisavedot vapaissa harjoituksissa olivat sen verran vakuuttavia, että tämä porukka jää aivan varmasti taakse. Räikkönen on yksi varikon parhaista kuskeista säästämään renkaita, joten se avaa kisassa mahdollisuuksia lähestyä kuuden kärkeä.

» Pelaa kohdetta Gutsilla!

Virtuaalinen turva-auto – Yes @1.85 Coolbet

Albert Parkin katurata on ennalta-arvaamaton. Pienestäkin ajo virheestä joutuu maksamaan kovaa hintaa. FIA oli jo viime kaudella todella äkkipikainen virtuaalisen turva-autonsa kanssa ja Albert Parkissa se on enemmän sääntö kuin poikkeus. Kun kyseessä on kauden avauskilpailu ja tekniikasta ei ole täyttä takuuta, on pelkkä auton hyytyminen vaarallisesti rata-alueelle tilanne, missä FIA ei ota mitään riskejä.

» pelaa kohdetta coolbetillä

Liity Facebookissa Pitkävetopelaajat-ryhmään ja
ole edelläkävijä pitkävetovihjeissä. Siirry tästä