SEURAA MEITÄ:
×

PITKÄVETOVIHJEET

ETUSIVU / PITKÄVETOVIHJEET
F1 Abu Dhabi GP 2018: Saako kilpimies palkintonsa päätöskilpailussa?
 • Johannes
  Romu

F1 Abu Dhabi GP 2018: Saako kilpimies palkintonsa päätöskilpailussa?

julkaistu: 24.11.2018 21:44

Niinhän siinä taas kävi, että Lewis Hamilton näytti suuruutensa viimeisessäkin aika-ajovedossa tällä kaudella. Hamilton oli Yas Marinan ilta-auringon kuningas, eikä Valtteri Bottaksesta ollut brittikuskia haastamaan. Mercedes valtasi Yas Marinan moottoriradalla viidettä kertaa peräkkäin eturivin ja teki näin myös F1 -historiaa. Toisen rivin miehitti Ferrari -kuskit Sebastian Vettelin johdolla ja kolmosrivi meni Red Bull -kuljettajille.

Kärkikymmenikön lähtöjärjestys

 1. Lewis Hamilton, Mercedes, ultrapehmeä
 2. Valtteri Bottas, Mercedes, ultrapehmeä
 3. Sebastian Vettel, Ferrari, ultrapehmeä
 4. Kimi Räikkönen, Ferrari, ultrapehmeä
 5. Daniel Ricciardo, Red Bull, ultrapehmeä
 6. Max Verstappen, Red Bull, hyperpehmeä
 7. Romain Grosjean, Haas, hyperpehmeä
 8. Charles Leclerc, Sauber, hyperpehmeä
 9. Esteban Ocon, Force India, hyperpehmeä
 10. Nico Hülkenberg, Renault, hyperpehmeä

Max Verstappen on ainoa kärkikuusikosta, joka lähtee kilpailuun hyperpehmeällä renkaalla. Hollantilaisella oli suuria vaikeuksia aika-ajon toisessa osiossa, ja Verstappen turvautui pehmeämpään seokseen. Tämä tietenkin tuo oman mielenkiintonsa lähtöön paremman pidon takia.

Kilpailun voiton kannalta tärkeää osaa näyttelee rengaskuluma, joka oli Ferrarilla suhteellisen suurta vapaissa harjoituksissa, verrattuna Mercedekseen ja Red Bulliin. Syy löytyy Ferrarin kapeammasta takasiivestä, mikä tietenkin antaa paremman iskukyvyn suorille, mutta kuluttaa rengasta suhteessa enemmän.

Kilpailusta on lupa odottaa kaikesta huolimatta todella mielenkiintoista, kun tiedetään Red Bullin hyvä kisavauhti, joka tulee varmasti sekoittamaan kärkeä. Kilpailu läpiviedään yhdellä pysähdyksellä, mutta rengaseokset antavat mahdollisuuden eri taktiikoihin.

Podium Position – Max Verstappen @2.80

Max Verstappen ja Red Bull on osoittanut todellisen kisavauhtinsa loppukaudesta. Vaikka Verstappen lähtee kärkikuusikosta eri rengasseoksella, on se käytännössä parempi vaihtoehto. Verstappen on äärimmäisen hyvä säästämään rengasta ja pehmeämpi seos lähdössä mahdollistaa paremmat asetelmat starttiin ja on myös nopeampi kisan alussa. Reb Bull on onnistunut strategia puolella erinomaisesti, ja uskonkin, että hollantilainen päättää kautensa podiumille.

» Pelaa kohdetta Mobilebetillä!

Sebastian Vettel vs Kimi Räikkönen – Kimi Räikkönen @2.75

Kimi Räikkönen päättää Ferrari -uransa Yas Marinan moottoriradalle. Kuten viime aikaisissa kisoissa on nähty, Räikkönen on edelleen iästään huolimatta kova tekijä F1 -karkeloissa. Sebastian Vettelin kisa saattanee mennä yliyrittämiseksi, eikä Ferrarin auto ole rengaskulumaltaan muitten kärkitallien tasoa. Räikkönen saa Ferraristaan aivan varmasti parhaan irti ja pesee myös tallikaverinsa viimeisessä kilpailussa, jättäen oikein maukkaan läksiäislahjan.

» Pelaa kohdetta Unibetillä!

 

Valtteri Bottas on uhrautunut tällä kaudella Lewis Hamiltonin hyväksi enemmän kuin tarpeeksi. Hamilton saa kiittää tämän vuoden mestaruudesta osittain Bottasta, niin monta kertaa suomalaisässä on brittikuskia auttanut. Toto Wolff on myös kovaan ääneen sanonut, että Valtteri tulee saamaan uhrauksistaan palkinnon, kun aika koittaa. Mercedes lähtee eturivistä, ja jos vain molemmat hopeanuolet ajavat kaksoisjohdossa ruutulippua kohti, on hyvinkin mahdollista, että Hamilton antaa Bottaksen voittaa kilpailun. Nyt Katsotaan saako Bottas lojaalisuudestaan kauden päätöskilpailussa palkinnon, jos sijoitukset sen sallivat. Mercedeksellä on erittäin kilpailukykyinen auto huomenna, eikä kaksoisvoitto ole todellakaan kaukana.

Liity Facebookissa Pitkävetopelaajat-ryhmään ja
ole edelläkävijä pitkävetovihjeissä. Siirry tästä

» Voittaa kilpailun Valtteri Bottas

3.90
Talleta 20€ saat 80€ pelirahaa.
3.90
Talleta 10€ saat 50€ pelirahaa.
3.85
100% ensitalletus 100€ asti
3.75
100% Bonus 100€ asti
3.75
100% Bonus 100€ asti
2.75
100€ riskitön veto tai 200% 200€ asti