SEURAA MEITÄ:
×

PITKÄVETOVIHJEET

ETUSIVU / PITKÄVETOVIHJEET
F1 2019 Australia aika-ajot: Kuka vie paalupaikan Albert Parkissa?
  • Johannes
    Romu

F1 2019 Australia aika-ajot: Kuka vie paalupaikan Albert Parkissa?

julkaistu: 15.03.2019 17:33

Lauantaiaamuna klo 08:00 Suomen aikaa ajetaan Australian Melbournessa kauden ensimmäiset aika-ajot. Melbourne Grand Prix Circuit on katurata, joka kiertää Albert Parkin puisto ympäristössä. Kaiken oleellisen tiedon Albert Parkin radasta löydät täältä.

Huominen sääennuste lupaa aika-ajoihin noin 24-26 astetta lämmintä ja auringon paistetta pilvettömältä taivaalta, joten sää ei sotke kauden ensimmäistä aika-ajosessiota.

Pirelli on muuttanut tulevalle kaudelle vähän renkaiden rakennetta sekä nimiä. Nykyiset renkaat noudattavat nimiä C1 – C5. Uudistuksella pyritään helpottamaan fanien ymmärrystä renkaista ja selkeyttämään niitä. Kaiken tieton F1 -kaudesta 2019 löydät F1 -kategoriasta.

Pirellin rengasseokset Australiaan ovat; C2, C3 ja C4. Eli kovin ja pehmein rengasseos on jätetty tällä kertaa pois.

Kauden ensimmäiset ja toiset harjoitukset menivät Mercedes -kuskien komennossa. Varsinkin toisissa harjoituksissa Mercedes alkoi parantamaan vauhtiaan huomattavasti Ferrariin, ja tämä skenaario sai jopa Sebastian Vettelin hermostumaan. Rata kuitenkin paranee viikonlopun edetessä ja Ferrarilla on vielä sanansa sanottavanaan, mutta kaikesta Mercedeksen tekemisistä oli aistittavissa, että talli lähtee todella hyvissä asetelmissa lauantaiaamun aika-ajoihin.

Aika-ajon voittaja (valmistaja) – Mercedes @2.20 Coolbet

Mercedes yllätti kaikki heti ensimmäisistä harjoituksista alkaen, lisäten vauhtiaan toisiin harjoituksiin. Mercedes oli yllättävänkin ylivoimainen päivän kakkosharjoituksissa, mikä pisti Ferrarin leirin ilmeet vakaviksi. Huomiota herätti ennen kaikkea autoon nopeasti löydetty hyvä balanssi. Auto käyttäytyi todella hienosti Albert Parkin hitaissa mutkissa, mikä on avainasemassa huomisissa aika-ajoissa. Ferrarilla riittää työsarkaa, jos mielii hopeanuolet huomenna haastaa. Hopeanuolista löytyy vielä lisää potkua ”party moden” muodossa, joten yli kahden kerroin kuskista riippumatta kannattaa ottaa lapulle.

» pelaa kohdetta coolbetillä

Charles Leclerc vs Valtteri Bottas – Valtteri Bottas @2.20 Guts

Tässä onkin mielenkiintoinen taistelupari, johon nuori monacolainen on laitettu ennakkosuosikiksi. Charles Leclerc oli kohtalaisen isoissa ongelmissa Ferrarinsa kanssa vapaissa harjoituksissa. Varsinkin Leclercin toiset harjoitukset jättivät todella paljon mietittävää monacolaisen iskukyvystä. Vallteri Bottas on aloittanut viikonlopun vahvasti ja nastolalainen haluaa näyttää, mikä on miehiään. Bottaksella on mahdollisuus ajaa paalupaikasta, mutta se vaatii jo ”haamukierroksen”. Leclercin päänahka pitäisi tulla kohtalaisen kivuttomasti rutiinisuorituksella nuoren herran vielä totutellessa Maranellon oriinsa.

» Pelaa kohdetta Gutsilla!

Huom: 3. harjoitukset ajetaan Suomen aikaa klo: 05:00. Viimeiset harjoitukset saattavat muuttaa kertoimia!

Liity Facebookissa Pitkävetopelaajat-ryhmään ja
ole edelläkävijä pitkävetovihjeissä. Siirry tästä