SEURAA MEITÄ:
×

PITKÄVETOVIHJEET

ETUSIVU / PITKÄVETOVIHJEET
EV Akatemia-Koovee: Uusi kausi, uudet kujeet
  • Niko
    Mikkonen

EV Akatemia-Koovee: Uusi kausi, uudet kujeet

julkaistu: 10.09.2019 18:06

Nyt sitä saa, nyt sitä saa, vatsansa täyteen Divarii!

Kaikki on enemmän tai vähemmän keskeneräistä, kun niin kauan odotettu ja niin suuresti rakastettu miesten Divari palaa kesätauolta. Tässä se nyt on. Kausi 2019-20 pyärähtää käyntiin, kun liigasta tippunut Koovee matkaa Mosahallille kohtaamaan putoamiskarsinnoista selvinneen EV Akatemian.

Kauden avausottelun ollessa kyseessä ei maailman suurimpia panoksia kannata laitella sisään mihinkään suuntaan. Koovee on ansaitusti laitettu suosikiksi otteluun. EV Akatemia on loistava kasvualusta junioreille ja nuorille, jotka eivät aivan vielä ole sillä tasolla, että liigassa saisi riittävästi vastuuta kehittyäkseen. Fakta on kuitenkin se, että sekä liiga että ASM ajavat joukkueina luonnollisestikin edelle, kun puhutaan menestyksestä. Liiga alkaa kuitenkin vasta 21.9. ja ASM ErVin osalta 5.10. Poissaolijoita ei siis ole päällekäisyyksien takia, joten siinä mielessä kokoonpano voi olla yllättävänkin kovatasoinen. Etenkin kun ottaa huomioon, että ainakin seitsemän akatemialaista on myös edustuksen listoilla. Suurimmaksi osaksi toki kasvamassa.

Koovee tipahti liigasta voittamatta koko kaudella yhtään ottelua varsinaisella peliajalla. Toistaalta rosteri oli aivan liian kapea, sillä liian moni pelaaja pelasi täysipainoisesti liigassa ja A-junioreissa. Tämä näkyi karulla tavalla. Miesten lisäksi myös A-juniorit tippuivat sarjaporrasta alemmas. Valoa on kuitenkin tunnelin päässä. Vaikka vaihtuvuus oli suurta, niin Koovee on oikeastaan vahvistunut siirtomarkkinoilla hiekentymisen sijaan. Muutosten jälkeen yhteisen sävelen löytäminen voi viedä aikaa, mutta harjoitusotteluissa on muun muassa FBC Turku kaatunut kahdesti, vaikka Steelersiltä tulikin turpaan.

Lähtökohtaisesti EV Akatemia saa hyvän nipun jalkeille, joten läpihuutojuttu tämä ei ole näillä tiedoilla. Kuitenkin taso joukkueiden välillä on mielestäni sen verran suuri, että pientä peliä löytyy vierasvoitosta, vaikka kyseessä on kauden avausottelu ja kaiken lisäksi arkena vieraissa.

 

 

Liity Facebookissa Pitkävetopelaajat-ryhmään ja
ole edelläkävijä pitkävetovihjeissä. Siirry tästä

» Koovee -0,5

1,86
170€ Tervetulopaketti