SEURAA MEITÄ:
×

PITKÄVETOVIHJEET

ETUSIVU / PITKÄVETOVIHJEET
Columbus Blue Jackets – Tampa Bay Lightning: Paluu arkeen ilman Kucherovia?
  • Roland
    Nilsson

Columbus Blue Jackets – Tampa Bay Lightning: Paluu arkeen ilman Kucherovia?

julkaistu: 14.04.2019 18:42

Nationwide Arenassa kohtaavat Columbus Blue Jackets ja Tampa Bay Lightning. Ottelusarjaa johtaa kaikkien ennakko-odotusten vastaisesti yllättäen hädintuskin pudotuspeleihin yltänyt Columbus otteluvoitoin 2-0. Nähdyn perusteella kuitenkin täysin ansaitusti.

Se, mikä tässä sarjassa on toistaiseksi ollut erikoista on se, että runkosarjaa ylivoimaisesti dominoinut Tampa aloitti ensimmäisen ottelun erinomaisesti voittaen avauserän 3-0 ja johtaen vielä toisen erän jälkeen tuota peliä kahdella maalilla.

Tuon jälkeen tapahtui jotain todella outoa, mikä on kääntänyt kelkan tyystin ja Columbus on vienyt neljä seuraavaa erää yhteismaalein 8-1.

Sinitakeilta vaaditaan ensinnäkin sen veskarin Sergei Bobrovskyn täydellistä onnistumista, jotta se kykenee kampeamaan Tampan jalustaltaan. Bobo oli surkea Game 1:n avauserässä ja tuo oli itseasiassa aistittavissa lämmittelyssä, jossa venäläisen elekieli kertoi miehen halunneen olevan missä tahansa muualla kuin Amalie Arenan hornankattilassa. Tuon erän jälkeen mies kokosi itsensä, eikä Game 1:ssä enää lättyä taakseen laskenut.

Game 2:n alla kaikesta näki, että Bobrovsky on siinä tunnetilassa, mitä veskarilla vaaditaan, jotta joukkueensa voi turvata selustansa ja luottaa siihen, että peli ei kaadu ainakaan maalivahtiin.

Sinitakeilta vaaditaan onnistumisia myös ylivoimassa, mikä on ollut John Tortorellan suojateiden murheenkryyni numero uno. Reilun 15% ylivoimalla ei ottelusarjoja voiteta, ei ainakaan änärin ykkösjengiä vastaan.

Avauspelissä Jackets onnistui kerran kolmessa ylivoimassa, toisessa pelissä kahdesti kahdeksassa ylivoimassa Seth Jonesin, Zach Werenskin ja Matt Duchenen onnistuessa rokottamaan Boltsia erikoistilanteissa.

Erityisesti Duchene sai varmasti maalistaan boostia, sillä neljä pistettä Game 2:ssa latoneelle sentterille nyytti oli uran ensimmäinen pudotuspeleissä.

Tortorella on taikonut silinterihatustaan Jacketsille sapluunan, joka on ollut myrkkyä Boltsille, eikä virkaveli John Cooper tunnu löytävän lääkkeitä sen kuriin saamiseksi.

1-2-2 -karvaus Boltsin hyökkäystä avaaviin pelaajiin toimii kuin junan vessa. Jacketsin vastaiskut kiekon saadessaan lähtevät todella rivakasti, eikä joukkue pelaa muutenkaan passiivisesti.

Millainen vaikutus karvaiden tappioiden nielemisellä on ollut sitten Tampan pelaajiin? Pistepörssin ylivoimaisesti voittanut, venäläispelaajien historiallisen pinnaennätyksen 128 pisteellään tehnyt Nikita Kucherov puki tuon pettymyksen törkytaklaukseen varjostajaansa Markus Nutivaaraan.

Seurauksena oli välitön ulosajo ja pelikielto tämän yön otteluun Game 3:een. Tampan kannalta saattoi olla hyväkin asia, että Kucherov ottaa hetkeksi etäisyyttä peliin ja katsoo peiliin.

Cooper on sen verran konna koutsi, että kokenut luotsi tietää, ettei yksikään joukkue kanna momemtumia ottelusta toiseen koko sarjan ajan. Tampan pitää olla vain hereillä, kun Jackets putoaa aallonharjalta sekä haistaa veri ja iskeä sitten hampaansa kiinni.

Kaikki eivät varmasti muista, miten Sinitakeille kävi viime kevään pudotuspelien avauskierroksella? Kuriositeettina mainittakoon, että Tortorellan suojatit voittivat silloinkin sarjan kaksi ensimmäistä vierasotteluaan muuatta Washingtonia vastaan, joka kampesi kuitenkin itsensä sarjasta jatkoon voittaen lopulta Stanley Cupin! Tuolla skenaariolla Cooper lienee myös evästänyt suojattejaan DVD:itä kelatessaan pukkarissa kerta toisensa perään.

Ohipeli yhdeksän kymmenestä viime pelistään voittaneesta Columbuksesta on mitä otollisin vetokohde tänään. Tortorellalla voi olla hankalaa saada psyykattua pelaajiaan enää täydellisimpiin otteisiin kotiaskissa, mikä kupletin juoni oli erityisesti Game 2:ssa Amalie Arenassa.

Tampa Bay voittaa varsinaisella peliajalla @2.17

» pelaa kohdetta betsafella

Tampa Bay (-1.5) @2.85

» pelaa kohdetta betsafella

Tampa Bay (-2.5) @4.55

» pelaa kohdetta betsafella

Parempaan on kuitenkin pystyttävä, sillä Cooper löytää kyllä helposti ne pelilliset virheet ja aivopierut, mitä liigan taitavin joukkue teki. Ja jos Tampa piti kenties jotain itsestäänselvyytenä vielä viime pelissä, on nuo haavekuvat karistettu kahden tappion myötä jokaisen pelaajan takaraivosta.

Liity Facebookissa Pitkävetopelaajat-ryhmään ja
ole edelläkävijä pitkävetovihjeissä. Siirry tästä

» Tampa Bay Lightning ML

1.752
Kerroinvertailujen kärkipäätä päivästä toiseen!
1.74
100% Bonus 150€ asti tai 400% Bonus 10€ asti
1.74
100% Bonus 200€ asti
1.74
100% Bonus 100€ asti
1.74
100% Bonus 100€ asti
1.73
200€ voitontehostus
1.73
100€ riskitön veto tai 200% 200€ asti
1.73
100% Bonus 100€ asti
1.73
100% Bonus 100€ asti