SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Youtuben tilatuin kanava on vaihtunut – Haastevideoistaan tunnettu tähti ohitti PewDiePien
  • Toimitus

Youtuben tilatuin kanava on vaihtunut – Haastevideoistaan tunnettu tähti ohitti PewDiePien

julkaistu: 17.11.2022 10:53

Jimmy “Mr Beast” Donaldson ohitti virallisesti Felix “PewDiePie” Kjellbergin Youtube-palvelun tilatuimpana yksityisen henkilön kanavana viikko sitten, kun miljoonavideoistaan tunnettu jenkki ohitti ruotsalaisen rikkoessaan yli 111 miljoonan tilaajan rajan.

PewDiePie ehti olla vuosia tilatuin Youtube-kanava ennnen suurta huomiota saanutta jännitysnäytelmää T-series nimistä intialaista tuotantoyhtiötä vastaan. Vuonna 2018 T-series alkoi saada valtavia tilaajamääriä, jolloin Youtuben yksityiset tekijät, mukaan lukien Mr Beast, kokosivat voimansa yhteen ja yrittivät pitää Kjellbergin tilatuimpana kanavana. Suunnitelma onnistui aluksi, kun PewDiePien kanava sai lyhyessä ajassa kymmeniä miljoonia uusia seuraajia, mutta lopulta T-seriesen tahti oli liian kova. PewDiePie jäi alustan suurimmaksi yksityisen henkilön kanavaksi.

Nyt tämåkin titteli on historiaa. Peli-videoilla aloittanut ja viime vuodet poikkeuksellisilla tempauksilla ja koko Youtube-kenttää muuttavilla ideoillaan nimeä tehnyt Mr Beast ohitti Kjellbergin tilaajamäärissä marraskuussa. Donaldson on tehnyt esimerkiksi tosi elämän Squid Game ja Jali ja suklaatehdas -videoita.

“No niin, olen ollut eläkkeellä jo kaksi vuotta nyt. En malta odottaa että tämä on ohi [tilatuimpana oleminen]. Se on ok. Hän todellakin ansaitsee sen. Toivottavasti hän onnistuu”, PewDiePie kommentoi jo elokuussa, kun Mr Beastin tilaajamäärät alkoivat saavuttaa ruotsalaista.

Montako tilaajaa on Mr Beast -Youtube-kanavalla?

Mr Beasti rikkoi 12. marraskuuta 2022 yhteensä 111 miljoonan tilaajan rajan. Hieman myöhemmin tilaajamäärät ohittivat samassa luvussa olleen PewDiePien.

“Arvostan teistä jokaista, jotka katsotte videoitani. Tämä on kirjaimellisesti kaikki mitä olen elämäni aikana tehnyt. Ainoa asia mitä teen päivittäin on se, että herään ja selvitän miten voin tehdä parhaimman mahdollisen videon”, Mr Beast sanoi striimissään.

Vastalauseitakin on kuultu. Joidenkin mielestä Mr Beastia ei voi pitää yksittäisen henkilön Youtube-kanavana samalla tavalla kuin PewDiePieta, sillä hän on luonut useiden kanaviensa ympärille suuren bisnesimperiumin ja tuotantoyhtiön. Yritysryppäässä on mukana kaikenlaista lähtien suklaamerkistä. Viimeisimpänä mukaan on tulossa jopa League of Legends -joukkue.

Saa nähdä kauanko Mr Beast pysyy tilatuimpana, todennäköisesti pitkään. Nykyään Japanissa hiljaisempaa eloa viettävä Kjellberg piti titteliä lähes vuosikymmenen ajan.

Lähde: Win.gg Kuva: John Lamparski/Getty Images