SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
World of Warcraft haluaa pelaajilta jatkossa kiltteyslupauksen
  • Saara
    R

World of Warcraft haluaa pelaajilta jatkossa kiltteyslupauksen

julkaistu: 07.06.2022 16:20

World of Warcraft haluaa pelaajiensa sitoutuvan käyttäytymään mukavasti toisiaan kohtaan. Uusi yhteisösopimus otettiin käyttöön viimeisimmän päivityksen myötä.

“Azeroth on elävä maailma täynnä kaltaisiasi ihmisiä – toisia pelaajia erilaisine taustoineen, kulttuureineen, kokemuksineen ja menneisyyksineen, kaikki kokoontuneita pelaamaan World of Warcraftia”, lausutaan sopimuksen johdannossa. Blizzard pyytää käyttämään tuokion sen lukemiseen, sillä jokainen pelaaja ansaitsee turvallisen virtuaalimaailman.

Mahdottomuuksia siinä ei vaadita: tutustu kavereihin, ole kiltti vankityrmissä, kommunikoi ja käyttäydy asiallisesti, jeesaa vaikka keltanokkaa hädässä ja auta päihittämään pahis. Sopimuksessa tuodaan erikseen esiin joitakin paheksuttavia tuhmuuksia, kuten vihapuhe, spämmääminen, häirintä ja toisten solvaaminen.

Soppari on lempeän muistutuksen ja ankaran varoituksen välimuoto, jonka pääpointit on oikeastaan tuotu aina esille tavallisissa käyttöehdoissa. Tokihan kaikki lukevat ne, mutta WoW:ssa hyväksytetään kultainen käytös jatkossa erikseen. Vaikka joissakuissa tällainen aiheuttaa pelihousujen repimistä, suurin osa on ottanut uuden “I agree” -ruudun vastaan kiitoksin tai olankohautuksin.

Uusi sopimus saattaa johtaa parempaan törkyilyn sanktiointiin, mutta nähtäväksi jää, kitkeekö se pelin ytimiin pesiytyneen myrkyllisen käytöksen edes osittain pois.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Blizzard