SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Wau! Tältä näyttää GTA 6 -traileri siirrettynä Minecraft-maailmaan
  • Saara
    R

Wau! Tältä näyttää GTA 6 -traileri siirrettynä Minecraft-maailmaan

julkaistu: 27.02.2024 16:36

Minecraft-animaatioihin erikoistuneen Youtube-kanavan nimeltä Boranium Art uusin taideteos on jäljitelmä Grand Theft Auto 6 -pelin trailerista. Kiivaasti odotetun pelin mainosvideo on luotu tarkasti uudelleen hiekkalaatikkopelin sekä Unreal Engine 5 -pelimoottorin avulla.

Projektin pääanimaattorina toimi miamilainen Ray Escobar, jonka lisäksi tiimissä oli apuanimaattori ja kaksi rakentajaa. Ryhmä onnistui paitsi matkimaan traileria kohtaus kohtaukselta myös vangitsemaan Vice Cityn tunnelman auringonlaskuineen ja neonvaloineen.

Näinä aikoina Escobar on aiheellisesti huomauttanut, että kyseessä ei suinkaan ole tekoälytuotos, vaan puolentoista kuukauden tiukan työskentelyn lopputulos, jota alettiin suunnitella jo vuosi sitten. Alkuperäisen trailerin ilmestyttyä kaikki siinä näkyvä piti ensin rakentaa Minecraftissa. Materiaali vietiin Mineways-ohjelmistolla Unreal Engine 5:een, jossa Escobar rukkasi valaistusta ja muita yksityiskohtia tuntikaupalla.

Hahmot animoitiin Autodesk Mayassa mukaillen Minecraf: Tarinatila -sarjan simppeliä tyyliä.

Vaikka traileri on alkuperäisteokselle hämmästyttävän uskollinen, tiettyjä yksityiskohtia on vaihdettu bongattaviksi Minecraft-sisäpiirivitseiksi. Escobarin oma suosikki on sisätiloihin pyrkivän alligaattorin korvaaminen hukkuneella mobilla.

– Ja tulipalo, joka seuraa, kun sellainen vedetään ylös vedestä. Tykkään viitata Minecraftin mobien käyttäytymiseen, koska se mielestäni yhdistää nämä kaksi peliä täydellisesti.

Ikivihreä Minecraft liittoutuu Rockstarin tulevan hittipelin kanssa niin hienosti, että malttamattomat odottajat ovat ottaneet videon ilolla vastaan. GTA 6 ilmestyy vasta ensi vuonna.

Boranium Artin aiempiin aikaansaannoksiin lukeutuvat muutama muukin traileri, kuten Red Dead Redemption 2, sekä esimerkiksi Oppenheimerin loppukohtaus.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Boranium Art