SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Vuodettua tietoa: Uudesta Pleikkarista on tulossa erittäin tehokas
  • Saara
    R

Vuodettua tietoa: Uudesta Pleikkarista on tulossa erittäin tehokas

julkaistu: 20.03.2024 09:33

Liikkeellä on paljon huhuja PlayStation 5 Pro -konsolista, jonka povataan ilmestyvän tänä vuonna. Pleikkarin päivitystä odotetaan tapahtuvaksi ennen Grand Theft Auto 6 -pelin julkaisua, mutta kaikki tieto on ongittu vailla Sonyn julkisia tiedonantoja. Uusimpien vuotojen paljastamat laitteen tekniset tiedot viittaavat erittäin suorituskykyiseen vimpaimeen.

Teknologia-aiheinen tubekanava Moore’s Law Is Dead on aiemminkin paljastanut epävirallisia tietoja, jotka ovat usein osuneet oikeaan. Viime viikolla tubettaja julkaisi videon, jolla hän esitteli sanojensa mukaan Sonyn sisäisiä asiakirjoja. Niiden mukaan PS5 Pro, koodinimeltään Trinity, kuulostaa tavalliseen PS5:een verrattuna aimo harppaukselta eteenpäin.

https://youtu.be/SV7BJKnZfP8

Jo aiemmin paljastui, että PS5 Pron grafiikkasuoritin renderöi 45 % nopeammin kuin PS5:n, säteenseuranta on jopa nelinkertainen, ja mukana on koneoppimisjärjestelmä nimeltä PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR).

Tubettajan hankkimien tietojen mukaan PSSR on Sonyn oma skaalausmenetelmä, jolla pelin grafiikka saadaan näyttämään hyvältä isommallakin näytöntarkkuudella. Laskentateho konsolissa on huikeat 33,5 terafloppia (biljoonaa liukulukuoperaatiota sekunnissa). Vertailun vuoksi PS5:n arvo on 10,3 terafloppia, jos kohta luvut on ilmoitettu eri tarttuuksilla: ensimmäinen 16-bittisille ja jälkimmäinen 32-bittisille liukuluvuille.

Tämän viilatun PS vitosen ounastellaan saapuvan markkinoille vuoden loppupuolella.

Lähde: Kotaku Kansikuva: Sony