SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Viilennystä varman päälle: tämä jäähdytin on suurempi kuin itse PC!
  • Saara
    R

Viilennystä varman päälle: tämä jäähdytin on suurempi kuin itse PC!

julkaistu: 03.12.2022 21:36

Tehokas tietokone tekee pelaajan onnelliseksi, mutta sen jäähdyttäminen voi aiheuttaa harmaita hiuksia. Suuri teho tarkoittaa, että myös lämpöenergiaa syntyy runsain mitoin, ja sehän ei ole ollenkaan mukava juttu hienon laitteen komponenteille. Ilman minkäänlaista tuuletinta tietokone poksahtaisi alta aikayksikön.

Tiedonjyviä uusista tietokonevimpaimista nuuskiva ja niitä Twitteriin jakava käyttäjä momomo_us bongasi hiljattain idioottivarman ratkaisun pelikoneen tai muutamankin vilvoitteluun. Bykskin jättimäisen ulkoisen nestejäähdyttimen arvo on reilut puoli tonnia. Viilennin on todella iso, suurempi kuin normaalikokoinen PC.

Vempele ei toki siten mahdu koteloon peruskomponenttien lomaan, vaan möllöttää vieressä ja hoitaa hommansa kierrättäen ilman viilentävän nesteen ohi. Vajaat puoli metriä korkeaan ja syvään, nelisentoista senttiä leveään järkäleeseen on paketoitu koko järjestelmä pumppuineen, säiliöineen ja tuulettimineen. Se käyttää G 1/4 -liittimiä.

Firman mukaan Bykski B-1080-CEC-X pystyy jäähdyttämään 2000 watin tuottaman lämmön, joten tuskin puolet siitä tuottava jokamiehen tietsikka on sille helppo nakki. Jäähdytin on arvatenkin tarkoitettu kovan luokan koneille, mutta aivan kivasti sillä saanee pidettyä kerralla kurissa vaikka koko talouden laitteiden lämpötilat.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Bykski