SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Videopelilegenda aikoo jatkaa elämäänsä tekoälynä
  • Saara
    R

Videopelilegenda aikoo jatkaa elämäänsä tekoälynä

julkaistu: 08.01.2023 19:40

Rakastetun videopelivelhon Hideo Kojiman tuotantoyhtiö julkaisi viime vuoden lopuksi Death Stranding -pelin jatko-osan. Samassa yhteydessä japanilainen tuottaja-ohjaaja-suunnittelija-käsikirjoittaja kertoi Kojima Productionsin alkutaipaleesta, ajastaan Konamissa – sekä tulevaisuudestaan tekoälynä.

Jälkimmäinen oli tietysti vitsihuumoria, mutta sinänsä Kojiman ajatusmaailmaa avaava vastaus kysymykseen yhtiön filosofiasta ja perinnöstä.

-Enpä ole koskaan ajatellut sitä, Kojima totesi.

-Jatkan johtamista niin kauan kuin olen huudeilla, ja minulle on tärkeää säilyttää yhteys juuriimme. Luultavasti minusta tulee kuulkaas tekoäly, ja pysyttelen mukana menossa. Uusia asioita luodessa on saatava virikkeitä eri suunnista, joten kuvittelen tekeväni yhteistyötä ja omaksuvani uusia asioita vaikka olisinkin tekoäly.

Kuolemanjälkeisen elämän lisäksi Kojima lausui yllättävän lämpimiä sanoja Konamista, jossa teki pitkän uran. Seitsemän vuoden takaisen lähdön jälkeen keskinäiset suhteet eivät ole olleet erityisen sydämelliset, mutta nyt Kojima kehui vuolaasti kaikkea sieltä saamaansa oppia.

-Oli harvinaista tuottajalle työskennellä sekä kehitystyön että liiketoiminnan parissa, mutta minä olin jopa johtajana, ja minulle opetettiin kaikki yrityksen pyörittämisestä.

Erityinen paikka Kojiman sydämessä on Kagemasa Kozukilla, Konamin perustajalla, joka yhä 82-vuotiaana istuu firman puheenjohtajan pallilla. Kozuki näki nuoressa Kojimassa potentiaalia, jota vaalia ja kannustaa. Vuodesta 1996 Kojima sai rauhassa pyörittää omaa tytäryhtiötään, ja muutenkin häneen luotettiin.

Esimerkiksi vuonna 2001 Metal Gear Solid 2 -peli oli juuri viimeisteltävänä julkaisuvalmiiksi, kun syyskuun 11. päivän iskut tuhosivat sekä WTC-tornit että Pentagonin, jotka esiintyivät pelissä. Kojima ja ja Kozuki päättivät yhdessä ottaa vastuun räiskintäpelin julkaisusta vaikeana aikana, ja siitä tulikin jymymenestys.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: The Game Awards