SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Videopelihuijariksi syytetty Billy Mitchell sai ennätyksensä takaisin listoille
  • Saara
    R

Videopelihuijariksi syytetty Billy Mitchell sai ennätyksensä takaisin listoille

julkaistu: 23.01.2024 18:21

Donkey Kong -ennätystehtailija Billy Mitchell on saamassa mainettaan takaisin. Lähes kuusi vuotta sen jälkeen, kun Twin Galaxies poisti Mitchellin saavutukset tulostaulukoistaan, ne ovat palanneet ennätysten kirjaan. Videopeliennätyksiä kirjaava sivusto ilmoitti suoritusten löytyvän jälleen historiallisesta tietokannasta, joskaan eivät modernista tulostaulusta. Hänellä on jatkossakin porttikielto sivuston käyttäjäksi.

Yhdysvaltalaisen pelivirtuoosin ennätykset mitätöitiin, kun Twin Galaxiesin foorumilla heräsi epäilyksiä tämän vilpillisestä pelaamisesta. Mitchellin väitettiin käyttäneen MAME-emulaattoria, jolloin suoritukset eivät kelpaisi arcade-kategoriaan. Sivusto teetti tutkinnan, jonka lopputuloksena todettiin, että näin todella oli asian laita. Pelikuvia vertaamalla peli ei vaikuttanut alkuperäislaitteistolla pelatulta.

Mitchell on vastustanut kohteluaan monta vuotta. Guinness World Records palautti hänet kirjaansa jo vuonna 2020, ja nyt samaa on päätynyt Twin Galaxies. Sivusto on lausuntonsa mukaan saanut tietojenkäsittelytieteen professorilta vakuuttavat todisteet siitä, että vuonna 2018 osoitetut poikkeamat pelissä voisivat toden totta tapahtua tavallisessa Donkey Kong -arkadelaitteistossa, jossa on vain vähän rappeutuneet komponentit.

Sopu on ehkä laiha, mutta näin Twin Galaxy välttää muutaman kuukauden päässä häämöttäneen oikeudenkäynnin, johon Mitchellin nostama kunnianloukkaussyyte oli johtamassa.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Guinness World Records / Billy Mitchell