SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Videopelien vuodesta tulee synkkä ja verinen
  • Saara
    R

Videopelien vuodesta tulee synkkä ja verinen

julkaistu: 01.01.2023 21:35

Uuden vuoden nytkähtäessä käyntiin on hyvä tähystää sen tarjoomuksia isojen videopelitapausten saralla. Päättynyt vuosi 2022 jätti jälkeensä pinkan hittejä, joten odotukset vuodelle 2023 on asetettu korkealle. Elden Ringin, God of War: Ragnarokin sekä Warzone 2:n luoma hype riitti koko vuodeksi, mutta jatkuuko samanlainen tahti yhä?

Melko huimalta seuraavan vuoden aikana julkaistaviksi mainostettujen nimekkeiden lista kieltämättä näyttää. Pelimedia WIN.gg listasi odotetuimpia julkaisuja , joiden joukosta noussee jymymenestys, josta pelivuosi 2023 muistetaan.

Diablo IV kietoo pelaajat takaisin pimeyden pauloihin. Vuodetut tiedot ja virallinen traileri osoittavat toimintaroolipelin seuraavan osan olevan entistä synkempi, järkyttävämpi ja julmempi. Jännite on kasvanut muutaman vuoden, ja nyt pelaajat ovat ratkeamaisillaan odotuksesta kohdata pääpahis Lilith. Diablo IV:n pimeys näkee päivänvalon 6. kesäkuuta.

Final Fantasy XVI on pitkän odotuksen jälkeen tulossa todeksi. Viidennentoista osan julkaisusta on vierähtänyt reilut kuusi vuotta, ja kuudestoista tulee 22. kesäkuuta. Uskollinen fanikunta pääsee seikkailemaan arkkiherttuan pojan Clive Rosfieldin nahoissa – ja kokemaan aiempaa väkivaltaisemman Final Fantasy -osan.

Marvel’s Spider-Man 2 -peli on ollut puheenaihe jo pitkään. Insomniac on panostanut jatko-osassa moitteettomaan taistelukokemukseen ja sujuviin liikkeisiin, jotta pahiksia vastaan tappelu Pete Parkerina nousisi aivan uudelle tasolle. Hämähäkkimies-peli ilmestyy syksyllä.

Hogwarts Legacyn ympärillä käytävä keskustelu on kiihtynyt läpi edellisvuoden. Taianomainen jännitys on vain kiihtynyt, kun teaserit ja trailerit ovat tarjonneet murusia pelin sisällöstä. Pelissä askarrellaan loitsujen, kirousten, pimeyden voimien, myyttien ja ennustusten parissa historiassa, kauan ennen Harry Potterin aikaa. Velhoilu voi alkaa pian, sillä julkaisupäivä on jo 10. helmikuuta.

Star Wars Jedi: Survivor tuo jatkoa Fallen Order -osan padawanin Cal Kestisin tarinaa. Viisi vuotta aiempien tapahtumien jälkeen hän kohtaa valmiina jedinä synkkiä seikkailuja. Peli ilmestyy 17. maaliskuuta.

Näiden lisäksi tiedossa on myös ainakin Resident Evil 4:n uusintaversio, seuraava Street Fighter sekä uusi toimintaroolipeli nimeltä Forspoken.

Lähde: WIN.gg Kansikuva: Insomniac