SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Videopelialan “Oscareiden” ehdokkaat julki: suomalaispeli kärjessä, yksi hitti jäi ilman ehdokkuuksia
  • Saara
    R

Videopelialan “Oscareiden” ehdokkaat julki: suomalaispeli kärjessä, yksi hitti jäi ilman ehdokkuuksia

julkaistu: 15.11.2023 14:25

Vuoden 2023 Game Awards -palkintojen ehdokkaat on julkistettu. Joulukuussa jaettavia palkintoja pidetään pelialan suurimpina tunnustuksina, ja tällä kertaa gaalasta tulee suomalaisittain erityisen jännittävä.

Suomalaisen Remedy Entertainmentin kehittämä Alan Wake 2 kahmi eniten, peräti kahdeksan ehdokkuutta, mukaan lukien vuoden peliksi. Samaan määrään ylsi toinenkin jatko-osa, Baldur’s Gate 3, joka niin ikään kilpailee vuoden pelin tittelistä. Kokonaisuudessaan kategoria näyttää tältä:

  • Alan Wake 2 (Remedy Entertainment/Epic Games Publishing)
  • Baldur’s Gate 3 (Larian Studios)
  • Marvel’s Spider-Man 2 (Insomniac Games/SIE)
  • Resident Evil 4 (Capcom)
  • Super Mario Bros. Wonder (Nintendo EPD/Nintendo)
  • The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (Nintendo EPD/Nintendo)

Tuttujen pelisarjojen uudet osat siis jyräävät. Huomionarvoista on, ettei talven pelitapaus, hartaasti odotettu Hogwarts Legacy saanut ainuttakaan ehdokkuutta.

Alan Wake 2 sen sijaan on ehdolla parhaaksi myös kategorioissa peliohjaus, narratiivi, taiteellinen ohjaus, musiikki, äänisuunnittelu sekä toiminta- ja seikkailupelit. Lisäksi Melanie Liburd kilpailee parhaan näyttelijäsuorituksen palkinnosta; hän antaa pelissä kasvot toiselle päähenkilöistä, FBI-agentti Saga Andersonille.

Yhteensä tämän vuoden Game Awards -ehdokkaat kattavat 112 eri peliä, tekijää, tiimiä tai tapahtumaa useista eri genreistä ja monilta alustoilta. Ehdokkaat on valikoinut maailmanlaajuinen tuomaristo, joka koostuu yli sadan mediajulkaisun ja vaikuttajakanavan asiantuntijoista.

Kymmenes vuosittainen Game Awards -gaala lähetetään suorana Los Angelesin Peacock-teatterista torstaina 7. joulukuuta. Se näkyy niin Youtubessa ja Twitchissä kuin lukuisten somepalveluidenkin kautta. Voittajien paljastamisen lisäksi luvassa on oheisohjelmaa, kuten odotettuja tulevien julkaisujen trailereita.

Faneilla on aikaa äänestää aina itsenäisyyspäivän iltakuuteen saakka. Tämä tapahtuu joko Game Awardsin nettisivuilla tai virallisella Discord-palvelimella. Discordissa on myös mahdollista osallistua gaalan katselutilaisuuteen.

Lähde: Variety Kansikuva: Remedy Entertainment