SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Vertaa itse! Riot syyttää uutuuspeliä Valorant-kopioksi
  • Saara
    R

Vertaa itse! Riot syyttää uutuuspeliä Valorant-kopioksi

julkaistu: 12.12.2022 15:16

Riot Games syyttää kiinalaista NetEeasea plagioinnista, sillä teknologiayhtiön peli vaikuttaa Valorantin kloonilta. Kanteita on nostettu useamman maan oikeusjärjestelmiin, jotta peli ei päätyisi esimerkiksi Ison-Britannian, Saksan, Brasilian ja Singaporen markkinoille, ja jotta Riot saisi vahingonkorvauksia.

5v5-räiskintäpeli Hyper Front on mobiilipeli, joka Riotin mukaan varastaa ideoita aivan suoraan.

– Emme usko hahmon kyvyn tunnusvärin tai hienoisen visuaalisen ulkomuodon muokkauksen muuttavan sitä tosiasiaa, että kyseessä on tekijänoikeusrikkomus, on Riotin asianajaja todennut.

Yhtiö on lähettänyt oikeusasiakirjoina todisteita pelien samankaltaisuuksista: kartat, hahmot, asut, skinit ja muut koristeet muisuttavat toisiaan hyvin paljon. Jopa asetilastoissa on identtisyyttä. Joitain muutoksia NetEase on Riotin valitusten johosta taipunut tekemäänkin.

Kuva: Riot Games / NetEase

 

https://www.youtube.com/watch?v=XtJ6IJkK5Ts&ab_channel=GamingMobile

 

Valorantista itsestään kehitetään mobiiliversiota paraikaa, mutta ilmestymiseen voi mennä vielä reilu vuosikin.

Tekijänoikeuden vaatiminen ei ole Riotille lainkaan vierasta puuhaa. Aiemmin se on jahdannut niin League of Legendsiä kuin Teamfight Tacticsiakin matkineita kopioita ja piraatteja. Kiinalaisella emoyhtiöllä Tencentillä on tälläkin hetkellä meneillään keissi LoL-jäljennöksestä.

Toki Tencent itsekin on saanut syytöksistä osansa: ilmestyessään Ace Forcen väitettiin lainanneen esimerkiksi estetiikkaa Overwatchilta, ja Let’s Hunt Monsters -peliä on pidetty Pokemon Go -kloonina.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: NetEase