SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Uutuuspelin ansiosta Konnun idyllistä saa nauttia sydämensä kyllyydestä
  • Saara
    R

Uutuuspelin ansiosta Konnun idyllistä saa nauttia sydämensä kyllyydestä

julkaistu: 07.05.2024 11:00

Hobittien kansoittama Kontu on Tolkienin tarinoissa rauhan tyyssija. Niin Sormusten herra kuin Hobittikin alkaa sopusoinnusta, josta ikuisessa kesässä kylpevä maa asukkaineen nauttii. Sitten idylli rikkoutuu, ja lukija tai katsoja lähtee Reppuleiden ja kumppanien mukaan kohti seikkailuja ja vaaroja. Mutta millaista olisi maistaa vähän enemmän Konnun elämää?

Wētā Workshopin pian julkaistavaa uutuutta nimeltä Tales of the Shire markkinoidaan rauhanomaisempana LOTR-pelinä. Stardew Valley -tyylisessä pelissä jatkuva örkkien saati Sauronin uhka ei leiju ilmassa, vaan huomio on hissuksiin elelevissä hobiteissa lintukodossaan.

Tales of the Shire antaa mahdollisuuden uppoutua hobittien arkieloon Virranvarren kukoistavassa kylässä. Pelaaja saa luoda hahmonsa itse, ja pääsee sitten sisustamaan hobitinkoloa, kalastamaan, keräilemään luonnon antimia, hoitamaan puutarhaa ja leipomaan piirakoita. Miten tunnelmallista!

Päätavoite on pönkittää Virranvarren asemaa järjestämällä kyläjuhlat. Jännitystä elämään tuo myös vuodenkierto: vaihteleva sää vaikuttaa aktiviteettien onnistumiseen.

Vaikka pelin alaotsikko onkin “A The Lord of The Rings™ Game” [sic], kyseessä on ennen kaikkea leppoisa elämäsimulaatiopeli fantasiahöystein. Gandalf toki saattaa vierailla hobittijuhlissa! Taru sormusten herrasta -elokuvatrilogian puvustuksesta vastannut uusiseelantilaisyhtiö on luonut Konnusta omanlaisensa.

Millainen se lopulta on, nähdään kun Tales of the Shire ilmestyy joskus kuluvan vuoden toisella puoliskolla.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Wētā Workshop