SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Uusi Zelda-peli tulee jo syksyllä – ja siinä pelataan vihdoin Zeldalla!
  • Saara
    R

Uusi Zelda-peli tulee jo syksyllä – ja siinä pelataan vihdoin Zeldalla!

julkaistu: 19.06.2024 14:05

Nintendo ilmoitti yllättäen, että seuraava Zelda-peli ilmestyy jo ensi syksynä. Jymysuositun ja arvostetun pelisarjan uusi osa on nimeltään The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom – ja ensimmäistä kertaa koskaan nimihahmo Zeldalla pääsee pelaamaan.

Tiistaisessa Nintendo Direct -lähetyksessä esiteltiin uutta seikkailua, joka tyyliltään muistuttaa vuoden 2019 Link’s Awakening -versiota ja kuvakulmaltaan useita vanhempia sarjan osia. Siinä missä edelliset kaksi peliä, Breath of the Wild ja Tears of the Kingdom, kannustivat löytöretkille avoimeen maailmaan, tällä kertaa tulossa on lintuperspektiivissä pelattava pulmakeskeinen peli.

Tarina alkaa, kun Link joutuu maan nielemäksi tuhottuaan Ganon-pahiksen. Hän kuitenkin ehtii vapauttaa kristalliin vangitun prinsessa Zeldan. Pelaaja ohjaa Zeldaa, joka saa Tri-nimiseltä keijulta taikasauvan. Sen avulla hän voi luoda esineistä ja asioista kaikuja – siis vaikkapa monistaa sänkyjä niin, että niistä muodostuu portaat. Näistä loitsuista on suunnattomasti apua myös hirviöiden jallituksessa. Tärkein tavoite on pelastaa koko valtakunta asukkaitaan nieleviltä omituisilta kuiluilta.

Zeldan astuminen legendansa päärooliin on todella odotettu tapahtuma. Se, lunastaako Nintendo fanien suuret odotukset, selviää syyskuun 16. päivä, kun The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom ilmestyy Switchille.

Lähde: Kotaku 1 / 2 Kansikuva: Nintendo of America / Youtube