SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Uusi Zelda-peli rikkoo rajapyykin – mahtuuko omaan budjettiisi?
  • Saara
    R

Uusi Zelda-peli rikkoo rajapyykin – mahtuuko omaan budjettiisi?

julkaistu: 15.02.2023 06:00

The Legend Of Zelda: Tears Of The Kingdom on yksi kaikkien aikojen odotetuimmista videopelin jatko-osista. Edellisen osan, Breath of the Wildin, julkaisusta on vierähtänyt kuutisen vuotta. Toinenkin seikka tekee uutuudesta merkittävän: se tulee olemaan ensimmäinen Nintendo-peli, joka saavuttaa 70 dollarin rajapyykin, vai tulisiko sanoa kipukynnyksen.

Muiden muassa GameStop ehti jo kaupitella ennakkotilauksia 60 dollarilla, mutta nyttemmin Nintendon tiedote on vahvistanut halvimman version suositushinnaksi 69,99 dollaria. Tämä tarkoittaa noin 65 euroa. Keräilypainos kustantaakin jo satakolmekymppiä. Se sisältää fyysisen pelin, konseptikuvitusta esittelevän taidekirjan, Steelbook-kotelon, Iconart-julisteen sekä neljä pinssiä.

Suuret pelitalot ovat viimeisimmän vuoden mittaan päätyneet veloittamaan 70 dollarin hintaa niin Call of Duty Modern Warfare II:sta kuin esimerkiksi Starfieldistäkin. Myös indie-pelien hinnat ovat lähteneet kiitoon. Nintendo on kuitenkin tähän asti onnistunut pitämään ne jokseenkin kurissa inflaatiosta huolimatta. Vaan ei enää.

Vaikka vasta marraskuussa Nintendo vakuutteli, ettei ole ottamassa mallia PlayStation 5:n hinnannoususta, voi olla tulevaisuudessa mahdollista, että yrityksen oma konsoli Switchkin karkaa yhä useamman havittelijan ulottumattomiin.

Onneksi toukokuussa ilmestyvä Tears of the Kingdom antaa odottaa keventyvälle kukkarolle korviketta. Nintendo kuvailee peliä eeppiseksi seikkailuksi, jossa saa valita oman polkunsa Hyrulen rönsyilevien maisemien tai taivaalla seilaavien salaperäisten saarien halki. Päähenkilö Linkin uudet kyvyt on valjastettava valtakuntaa uhkaavia häijyjä voimia vastaan.

Lähde: Kotaku Kansikuva: Nintendo