SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Uusi Lord of the Rings -peli vie Morian kaivoksiin
  • Saara
    R

Uusi Lord of the Rings -peli vie Morian kaivoksiin

julkaistu: 01.09.2023 08:31

Uusi Sormusten herra -maailmaan eli Keskimaahan sijoittuva peli on tulossa syksyllä, ja kääpiöihin keskittyvä rakentelupeli vaikuttaa varsin lupaavalta.

The Lord of the Rings: Return to Moria on ilmoitettu julkaistavaksi jo 24. lokakuuta. Tiedossa on askartelua ja selviytymiskamppailua kääpiöiden kansoittamissa Morian kaivoksissa.

Pelin kehitystä Free Range Gamesilla luotsannut Jon-Paul Dumont on kertonut, että useimmista rakentelupeleistä poiketen kääpiöt skippaavat tavanomaiset puutyökalut ja aloittavat suoraan takomisen ja metallien työstämisen. Työkaluilla kaivetaan sitten reittiä läpi kallioisen pimeyden.

Dumontin mukaan Moriasta löytyy tuttuja maamerkkejä, kuten Dimrillin portti ja Päättymättömät portaat, mutta muut alueet generoidaan satunnaisesti. Trailereissa vilahtava Khazad-dûmin siltakin on mukana. Yksi pelin tavoitteista on Gimlin järjestämä sillan jälleenrakennus.

Äänellä on kaivospelissä erityinen rooli. Kaivuutyön tuottama melu houkuttelee örkkejä ja lopulta luolapeikkojakin, joten pelaajien on oltava varovaisia niin valojen ja hakkujen kuin kääpiöiden laulunkin kanssa. Yhteislaulu tehostaa kaivamista ja avaa uusia alueita.

Return to Moria sisältää kahdeksan pelaajan yhteistyötilan PC-pelaajille, ja kunhan se ilmestyy, Epic Games Storessa siitä saa pulittaa 40 dollaria.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Free Range Games