SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Uskomatonta! Tältä näyttää GTA V yli 30 vuotta vanhalla konsolilla
  • Toimitus

Uskomatonta! Tältä näyttää GTA V yli 30 vuotta vanhalla konsolilla

julkaistu: 27.01.2022 15:00

There Ought Be on blogi missä koodari Sebastian Stacks kokeilee mitä hämmäsyttävimpiä projekteja tekniikan parissa, kuten automatisoituja lannoitussysteemejä ja LED-kuutioita. Nyt Stacks on ruvennut kokeilemaan taitojaan nostalgisten videopelikonsolien parissa ja luonut WiFillä toimivan Gameboy kasetin. Sen avulla hän onnistunut saamaan pelit kuten Grand Theft Auto 5 ja uuden Doomin toimimaan yli kolmekymmentä vuotta vanhalla klassikkokonsolilla.

“Pari viikkoa sitten loin GameBoy kasetin, johon oli sisäänrakennettu Wi-Fi ominaisuus”, Staacks kertoo.

“Nyt olen opettanut sen striimaamaan videota ja pelaamaan pelejä – täydellä resoluutiolla. 20 kuvaa sekunnissa. Ei modifioidulla alkuperäisellä GameBoylla.”

Voit lukea täältä teknisen selonteon siitä miten laite toimii. Alkuperäinen Nintendon Gameboy julkaistiin 1989 ja se on yksi maailman myydyimpiä konsoleita (n. 120 miljoonaa kappaletta), mutta jo aikanaan sitä pilkattiin vanhentuneeksi teknisiltä ominaisuuksiltaan. Staacksin teon jälkeen laite vaikuttaa kuitenkin taikuudelta, kun alla olevalta videolta voi nähdä hänet pelaamassa laitteella GTA5:sta.

Tietenkään vaikeuksilta vanhalla konsolilla pelatessa ei vältytä. Näppäimiä konsolissa on laskutavasta riippuen 5-8 ja konsolin kahden värin värimaailma ja kontrastinpuute saa heikoimmankin PC-perunan tuottaman kuvanlaadun näyttämään IMAXilta.

Kuva: Sebastian Staacks Lähde: PCGamerr