SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Twitchissä pelottava ilmiö – liikenne- ja käyttösäännöt hukassa?
  • Saara
    R

Twitchissä pelottava ilmiö – liikenne- ja käyttösäännöt hukassa?

julkaistu: 29.01.2024 20:23

Twitchissä saa alkunsa moni netti-ilmiö, joista useimmat ovat harmittomia meemejä tai ajanvietettä. Sitten on vähän huolestuttavampia oikkuja, joiden ei soisi leviävän. Viime aikoina sisällöntuottajien keskuudessa on innostuttu striimaaamaan auton ratista.

Äskettäin Twitch-striimaaja Knut nousi aiheesta käytävän keskustelun keskiöön, sillä hän sai bannit ajeltuaan epävakaasti lähetyksessä. Twitchillä on nollatoleranssi vaaralliselle käyttäytymiselle striimeissä.

Knut julkaisi pätkänsä joulukuun lopussa. Siinä hän tihrusti chattia ohjaten samalla autoa. Toinen ajoneuvo pyyhälsi ohi striimaajan katseen ollessa puhelimessa. Katsojien raivo repesi, ja moni esitti kysymyksen Twitchinkin vastuusta, jos striimaaja ajaa jonkun päälle.

Vastaavia tien päällä chattaajia on näkynyt viime kuukausina enemmänkin. Lokakuussa ExtraEmily-niminen käyttäjä sai bannit käytettyään puhelinta ratissa. Viime keväänä puolalainen striimaaja sai pysyvän porttikiellon ajettuaan koiran yli kesken lähetyksen. Uusia tapauksia ei kaivata, joten Twitch sulki toistaiseksi myös Knutin tilin.

Nettikeskustelijoiden ja fanien lisäksi ilmiöön liittyvän huolensa ovat ilmaisseet ammattimaiset striimaajat, kuten xQc. Tähti on kertonut olleensa itsekin läheltä piti -tilanteissa autollaan ja korostanut touhun vakavuutta.

Twitchiin on tärkeää pitää tiukka linja sanktioidessaan käyttöehtoja ja liikennesääntöjä rikkovia hurjastelijoita. Vastuu ajoratojen ja verkkoympäristöjen turvallisuudesta on myös sisällöntuottajilla itsellään.

Lähde: WIN.gg Kansikuva: vectorpouch / Freepik