SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Twitchin uusi päivitys jakaa mielipiteitä
  • Saara
    R

Twitchin uusi päivitys jakaa mielipiteitä

julkaistu: 29.06.2022 16:55

Twitch otti äskettäin käyttöön suurimman ulkoasua koskevan muutoksensa aikoihin. Kaikilla käyttäjillä uudistus ei vielä näy, mutta testijakson jälkeen siitä pääsevät kaikki nauttimaan – tai ärsyyntymään.

Käyttöliittymäuudistuksista huolimatta Twitchin perustyyli on pysynyt melko vakiona vuosien mittaan. Nyt tehdyn mielipiteitä jakavan muutoksen tarkoitus on parantaa kanavien löydettävyyttä. Kyseessä on kategorialistojen uudenlainen asettelu.

Vanhassa versiossa mielenkiintoisen pelin tai aihepiirin klikkaaminen vie ruudukkonäkymään, jossa striimit ovat siistissä suostuimmuusjärjestyksessä ajan hetken katsojamäärien mukaan. Uudessa tyylissä katsotuin lähetys pärähtää ruudulle käyntiin automaattisesti, ja loput ovat selattavissa sen alapuolella.

Ilmeisin purnauksen kohde on tietty automaattinen toisto. Erittäin moni ei pidä ajatuksesta, että valitsemalla kiinnostavan aiheen joutuu suoraan johonkin striimiin ennen kuin ehtii valita, mitä oikeasti haluaa katsoa.

Osaa harmittaa vain muutos ylipäätään, mutta kuuluu niitä positiivisiakin palautteita. Esimerkiksi striimeri (ja Twitch-kumppani) LowCo pitää uudistusta hyödyllisenä pienempien tekijöiden löydettävyyden kannalta.

Moni ehti jo arvella, että Twitch teki uudistuksen saadakseen mojovat mainostulot ovelasti automaattisen toiston kautta, mutta suoratoistopalvelun johtava tuotepäällikkö Steve Mz oikaisi, ettei automaattisessa näkymässä ole mainoksia.

Kun uudistus kohta lankeaa jokaisen käyttäjän niskaan, on sen vaihtoehtoisuus hyödyllinen tieto. Takaisin vanhaan näkymään nimittäin pääsee kyllä, täytyy vain lisätä URL-osoitteen loppuun /list.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: NurPhoto / Getty Images