SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Twitchin katsojaluvut romahtaneet viime vuodesta – Uusi kilpailija haalii striimaajia
  • Niko
    Nikkilä

Twitchin katsojaluvut romahtaneet viime vuodesta – Uusi kilpailija haalii striimaajia

julkaistu: 06.12.2022 12:28

Striimauspalvelu Twitch on yhä alansa ehdoton ykkössivusto, mutta tämä ei tarkoita, että sillä olisi varaa pokkuroida kukkona tunkiolla. Etenkin YouTube on viime aikoina haalinut riveihinsä useita tunnettuja striimaajia, jotka mieltävät sen tarjonnan paremmaksi uransa kannalta. Lisäksi Twitchin yllä häilyy alati emoyhtiö Amazonin katse, jonka kokonaisstrategian kannalta sivuston asema on kasvavissa määrin kyseenalainen.

Striimausdataa keräävän Sullygnome-sivuston mukaan Twitch koki marraskuussa merkittävän notkahduksen. Sivuston katselutunnit laskivat kaiken kaikkiaan kymmenen prosenttia edelliseen ajanjaksoon verrattuna. Laskusta kärsivät myös esimerkiksi striimien määrä (-4,9%) ja keskimääräinen katsojamäärä (-7,9%).

Loppuvuoden katsojanotkahdukset ovat Twitchille yleisiä, mutta yleinen suunta on silti alaspäin. Sivuston voidaan katsoa saavuttaneen suosion huippuna huhtikuussa 2021, jolloin sitä katsoi noin 3,1 miljoonaa keskimääräistä katsojaa nykyiseen 2,35 miljoonaan verrattuna. Katsojamäärien huiput ovat sen sijaan yltäneet uusiin korkeuksiin tasaiseen tahtiin.

Tuore vastaus Twitchin nykytilaan on uusi kilpaileva sivusto, Kick.com. Kenties yksi sivuston kärkkäimmistä myyntivalteista on sen striimaajien hyväksi laskettu maksullisten tilausten 95/5 tulojako, mikä on huomattavasti anteliaampi Twitchin vastikään julkistamaan 50/50 tulojakoon verrattuna.

Tuorein Kickin kelkkaan hypännyt striimaaja on Twitchin kärkikymmennikkoon kuuluva Trainwreck. Muita sivustolla striimaavia sisällöntuottajia ovat esimerkiksi Sodapopping ja Ninja.

Lähde: Sullygnome, Dexerto, Dotesports Kuvalähde: Twitch