SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Twitch-tähti kyllästyi ilmapiiriin ja vaihtoi Youtubeen – “Ottaa aivoon”
  • Saara
    R

Twitch-tähti kyllästyi ilmapiiriin ja vaihtoi Youtubeen – “Ottaa aivoon”

julkaistu: 04.02.2024 21:14

Twitchistä tähteyteen ponnistanut Imane “Pokimane” Anys ilmoitti äskettäin jättävänsä Amazonin striimausalustan ja 9,3 miljoonaa seuraajaansa. Syitä päätökseensä hän avasi uudessa podcast-jaksossaan.

Fortnite-, Valorant– ja Among Us -sessiot Twitchissä olisivat voineet jatkua, ellei kulttuuri olisi käynyt vastenmieliseksi parin viime vuoden aikana.

Spotifyssa ilmestyvän Don’t tell anyone with pokimane -podcastin uusimmassa jaksossa suosikkistriimaaja kertoo olevansa älyttömän kiitollinen Twitch-sopimuksestaan, joka vuosien ajan takasi hänelle säännölliset tulot katsojamääristä riippumatta. Jatkossa hän ei kuitenkaan halua sitoutua mihinkään yksittäiseen palveluun, osin siksikin, ettei laatu olisi vaarassa korvautua määrällä.

Striimien alustana hän aikoo kokeilla ainakin Youtubea. Twitchissä häntä kyllästyttivät epäjohdonmukaiset sääntömuutokset ja porttikiellot; viime aikoina harmaita hiuksia on aiheuttanut esimerkiksi tulkinnanvarainen ja moneen kertaan hienosäädetty alastomuuspolitiikka.

– Minulle tärkeintä on luoda cool, turvallinen ympäristö ja yhteisö monille, monille, monille ihmisille, Pokimane kertoo todeten, että Twitchillä on yrityksistä huolimatta vielä paljon parannettavaa ollakseen mukavampi monille vähemmistöihin kuuluville käyttäjille.

Vuonna 2024 olisi luullut jo päästyn yli tietyistä ilmiöistä.

– Yhä edelleen samat hemmetin ongelmat ovat riesana. Kun vaikka Twitchille raportoi vuodesta toiseen katsojista, jotka ahdistelevat ja stalkkaavat striimaajia ja luovat tuhansia tilejä, alusta on ihan kädetön. Eivät he tee asialle mitään, koska eivät harrasta IP-kieltoja.

Kuva: Pokimane / Youtube

Pokimanen mukaan pandemiavuodet olivat pelistriimien kulta-aikaa.

– Messissä oli paljon tyttöjä. Väki oli monimuotoista, ja tunsin itseni todella nähdyksi ja kuulluksi. Mietin, että “vau, tätä olen aina halunnut striimaamiselta”.

Sittemmin ilmapiiri on mennyt kehnoksi.

– Etenkin manosfäärin ja red pill -sonnan lisääntyminen – tuntuu, että tällainen kama on noussut kukoitukseen miesvaltaisessa suoratoistoskenessä.

Manosfäärillä ja punaisella pillerillä viitataan erilaisiin nettiyhteisöihin, joissa katsotaan länsimaisten miesten pahoinvoinnin olevan seurausta mm. feminismistä ja vähemmistöjen oikeuksista.

Pokimane on mielestään päätynyt pisteeseen, jossa Twitchissä jatkaminen tarkoittaisi joko myrkyllisiä striimaajia vastaan tappelemista taikka heidän yleisönsä mielistelyä. Molemmat tuntuvat hyödyttömiltä ratkaisuilta.

– Rehellisesti sanottuna monet heistä ovat esimurrosikäisiä pikkupoikia, joiden täytyy vain kasvaa järkevöityäkseen. En halua sitä osastoa. En halua ottaa vastuuta heistä. Mutta samalla ottaa aivoon nähdä toisten striimaajien syöttävän heille niin tyhmiä ajatuksia.

Pokimane ei tarkenna, keitä suoratoistajia tarkoittaa – “tietäjät tietää”. Hän korostaa olevansa kaiken keskellä kiitollinen kaikesta, mitä saavutti Twitchin kautta. Youtubelta hän odottaa positiivisempia ja monipuolisempia yhteisöjä, ja lisäksi hän aikoo kokeilla söpöjen pelivideonpätkien luomista TikTokiin.

Pokimane piti ensimmäisen Youtube-striiminsä helmikuun alkajaisiksi.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Pokimane