SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Twitch antaa potkut 400 työntekijälle – osa Amazonin jättileikkauksia
  • Saara
    R

Twitch antaa potkut 400 työntekijälle – osa Amazonin jättileikkauksia

julkaistu: 24.03.2023 10:02

Yli 400 työntekijää saa lähteä Twitchistä “tämänhetkisen makrotaloudellisen ilmapiirin” johdosta. Irtisanomiset ovat osa emoyhtiö Amazonin suurempaa leikkausoperaatiota, joka tulee vähentämään tulevien viikkojen aikana peräti 9000 työpaikkaa.

– Yrityksenä, joka on keskittynyt kehittämään yhteisöä yhdessä, tämä päätös oli uskomattoman vaikea ja vaati ankaraa harkintaa, Twitchin toimitusjohtaja Dan Clancy muotoili lausunnossaan.

Clancy selitti, että monen muun yrityksen tavoin yleinen taloudellinen tilanne on vaikuttanut suoratoistopalvelun liiketoimintaan siten, ettei käyttäjien ja liikevaihdon kasvu ole pysynyt odotetussa tahdissa.

– Voidaksemme harjoittaa kestävää liiketoimintaa, olemme tehneet erittäin vaikean päätöksen vähentää työvoimaamme.

Amazonin toimitusjohtaja Andy Jassy avasi omassa lausunnossaan, että Amazonin yrityksiin on menneinä vuosina haalittu joukolla työntekijöitä, mutta nyt epävarmoina aikoina toimintaa on aika virtaviivaistaa. Käytännössä tuhansilta ihmisiltä lähtee työ alta.

Vasta tammikuussa Amazon suoritti massiivisen irtisanomispommin. Myös teknologiayhtiöt Meta, Microsoft ja Google ovat vähentäneet henkilöstöään tuhatpäin tammi-maaliskuun aikana.

– Olen yhä erittäin optimistinen tulevaisuuden ja lukuisten mahdollisuuksien suhteen, Jassy toteaa, mutta monien työttömäksi jäävien kannalta tilanne on tietysti kovin ikävä.

Samoilla linjoilla on Twitchin Clancy.

– Miljoonat striimaajat valitsevat Twitchin päivittäin kasvattaakseen ja sitouttaakseen yhteisöään. Minä ja muu johtotiimi uskomme, että edessämme siintää suuria mahdollisuuksia tukea teitä ja kasvattaa Twitchiä. Erityinen painopisteemme on aina ollut striimaajiemme inspiraation, kasvun ja ylläpidon tukeminen maailmanlaajuisesti, eikä se muutu koskaan.

Kiintoisa yksityiskohta on se, että Clancy aloitti toimarinhommissaan vasta viime viikolla. Twitchin perustajiin kuuluva Emmett Shear siirtyi neuvonantajan hommiin ehtiäkseen nähdä välillä perhettäänkin – juuri kun tehtävälistalla on häämöttänyt iso irtisanomislista.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Avery Wong / Courtesy of Twitch