SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Tubettaja aikoo viimeistellä peliprojektinsa – aloitti tuossa 40 vuotta sitten
  • Saara
    R

Tubettaja aikoo viimeistellä peliprojektinsa – aloitti tuossa 40 vuotta sitten

julkaistu: 21.06.2023 17:49

Muuan retropeliharrastaja päätti palata poikasena visioimansa roolipelin pariin ja saattaa sen lopultakin valmiiksi. Kehitysprosessin kesto lyö leikiten laudalta niin GTA VI:n kuin Beyond Good and Evil 2:nkin; ensimmäiset luonnokset ovat nimittäin liki neljänkymmenen vuoden takaa.

Vuonna 1984 teini-ikäinen Mike Brixius alkoi koodata Commodore 64:lle peli-ideaansa työnimellä Digital Dungeon Master. Inspiraatiota hän sai luolastopelisuosikeistaan: Telengardin rajoitetusta näkyvyydestä, Ultima IV:n ylämaailmasta sekä legendaarisen Dungeons & Dragons -pöytäroolipelin fantasiamaailmasta.

Nyt, vuosikymmeniä myöhemmin, pelitubettajana kunnostautunut Brixius on kaivanut esiin vanhat levykkeensä sekä sivukaupalla niin käsin kirjoitettuja kuin tulostettujakin muistiinpanoja, jotka vilisevät kommenttiraapustuksia. Projekti jäi kesken joskus vuoden 1989 tienoilla.

Osa levykkeistä oli mäsänä, mutta toiset varsin hyväkuntoisia.

– Minulla on hajanaisia palikoita eri vaiheista projektia, mutta kaikki eivät toimi yhdessä, kuten fontin korruptoitumisesta näkee, Brixius kertoo videollaan esitellessään kokeiluja tallessa olevien pätkien parissa.

Brixius koodaa nykyisin BASIC:n sijaan Kick Assemblerilla, mutta on päättänyt viimeistellä Digital Dungeon Masterin uskollisesti teinivuosiensa suunnitelmien mukaan. Hän aikoo edistää projektia neljännesvuosittaisin jaksoin, joista ensimmäisen ajan hän keskittyy karttakoodin viimeistelyyn.

– Aloitan korjaamalla värit, jotta luolan seinämissä ei näkyisi värejä viimeisimmästä ulkokartasta.

Brixius dokumentoi prosessia Patreonissa ja Youtube-kanavallaan nimeltä RavenWolf Retro Tech. Kummassakin hän aikoo pistää pystyyn äänestyksiä, joissa katsojat voivat vaikuttaa pelin kehityskohteisiin.

Tavoiteaikataulun mukaan projekti olisi valmis ensi vuonna, kun sen alusta on kulunut täydet neljäkymmentä vuotta. Sitten Brixius aikoo tehdä luomuksestaan pelattavan Commodore-emulaattori VICE:llä – sekä alkuperäisellä laitteistolla niille, joilta vielä sattuu löytymään vanha Commodore 64 kaapin perukoilta.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: RavenWolf Retro Tech / Youtube