SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Todellista indiekamaa! Sivusto näyttää vain sellaiset striimit, joita kukaan ei katso
  • Saara
    R

Todellista indiekamaa! Sivusto näyttää vain sellaiset striimit, joita kukaan ei katso

julkaistu: 23.03.2022 09:00

Striimipalvelu Twitchin kautta on mahdollista saavuttaa rutkasti mainetta ja mammonaa. Palvelun suosituin, Tyler “Ninja” Blevins, pelaa Fortnitea 15 000 -päiselle yleisölle, Imane “Pokimane” Anysille striimit ovat poikineet elokuvarooleja, ja Turner “Tfue” Tenneyllä on miljoonien seuraajien lisäksi oma vaatemallisto.

Suurin osa striimaajista tekee lähetyksiään superjulkkisten katveessa. Muusikko ja ohjelmoija Jack Kingsman on sitä mieltä, että kiinnostavin sisältö löytyy oikeastaan Twitchin vinttikomerolta. Hän päätti pistää pystyyn sivuston nimeltä Nobody.live, joka kokoaa valittavaksi ainoastaan sellaisia striimejä, joita ei katso kukaan.

“Olen aina rakastanut teatteria, ja viime marraskuussa olin henkisesti pohjalla pandemian vuoksi. Olin erityksissä ja kaukana ystävistäni ja kärsin akuutista yksinäisyydestä”, Kingsman selittää ideansa syntyolosuhteita. Hän päätti saattaa tyhjät teatterilavat katsojien äärelle. Twitchiltä hän sai mutkattomasti striimiluettelon, ja nyt Nobody.live puskee esiin jatkuvalla syötöllä niin keltanokkaisia striimaajia kuin pidempäänkin pelkälle kameralle jutelleita.

Suurin osa lähetyksistä on tietenkin keskeltä pelien tiimellystä: GTA:ta, FIFAa, Call of Dutya. Kaikki eivät edes vaikuta siltä, että lähetä-nappia olisi painettu tarkoituksella. Parhaimmillaan palvelu on kuitenkin ehdottaessaan jotakin aivan muuta. Löytyy niin kirjanluentaa, yöllisiä monologeja, arkipäiväistä pelleilyä koululuokissa kuin 3D-tulostimen tuotoksia. Ilman yleisöä lähetetty sponsoroimaton striimi tulee taatusti suoraan sydämestä ja intohimosta!

Suosittujen lähetysten chattien vauhdista ja emojiräjähdyksistä tulee melken paha olo, mutta ainoana katsojana on mahdollista luoda henkilökohtainen jutusteluyhteys esiintyjään. Keskusteluhan voi polveilla maikka mihin.

Kingsman kertoo, että jotkut, joiden kanssa hän rupatteli palvelunsa kautta synkkinä marraskuisina iltoina, ovat saaneet katsojamääriään kasvatettua peräti viiteentoista. Ehkä vähäistä, mutta huomattavasti enemmän kuin Nobody.liven tarjonnalla, johon kyseisethään lähetykset eivät enää tietenkään kuulu.

On oikeastaan aika hauskaa hypätä tuntemattomaan ja singauttaa hyvää aavistamattoman striimaajan katsojaluvut selvään nousuun, nollasta ykköseen sentään.

Lähde: PC Gamer
Kansikuva: Kuvakaappaus / Nobody.live / Pelaajat.com