SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Tetris-leffan traileri lupaa peliä eeppisempää menoa
  • Saara
    R

Tetris-leffan traileri lupaa peliä eeppisempää menoa

julkaistu: 18.02.2023 13:17

Kuka muka ei olisi kokeillut Tetristä? Pienisuuri pulmapeli kuuluu maailman myydyimpiin ja tunnetuimpiin videopeleihin kautta aikain, ja sitä voi pelata melkein laitteella kuin laitteella. Mutta mistä, milloin ja miten siitä oikeastaan tuli popkulttuurin ikoni, joka toistuvasti listataan merkittävimpien pelien joukkoon?

Applelta on tulossa keväällä uusi elokuva, joka dramatisoi vuonna 1984 ilmestyneen Tetriksen tarinan. Alkuperäisen version loi neuvostoliittolainen ohjelmistoinsinööri Aleksei Pažitnov, joka kohtasi byrokratiaviidakon pyrkiessään levittämään keksintöään maailmalle. Olennaisena apuna neuvotteluissa ja oikeustaisteluissa oli lopulta hollantilainen kaveri nimeltä Henk Rodgers, joka tunnetaan uraauurtavan japanilaisen The Black Onyx -roolipelin takaa.

Lisenssihommissa olikin puuhaa, sillä ilmeisesti jossakin vaiheessa noin tusina firmoja kuvitteli omistavansa Tetriksen oikeudet. Ehkä tämän kaltainen sotku selittää, kuinka viattomasta pikku palikkapelistä kertovan elokuvan traileri onkin näin vauhdikas ja mahtipontinen:

Pääosia Tetris-nimisessä leffassa näyttelevät Taron Egerton, Nikita Efremov sekä Toby Jones. Ensi-ilta Apple TV+:ssa koittaa 31. maaliskuuta.

Lähde: Kotaku Kansikuva: Apple / Youtube