SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Suosittu Valorant-striimaaja ryöpytti naisvihaa ja sai bannit – “Tiskaa miehesi astiat!”
  • Saara
    R

Suosittu Valorant-striimaaja ryöpytti naisvihaa ja sai bannit – “Tiskaa miehesi astiat!”

julkaistu: 14.04.2022 13:39

Valorantia Youtubessa striimaava, kokeellista räppiäkin tekevä IShowSpeed potkittiin pihalle kaikista Riotin peleistä hänen naisvihamielisten kommenttiensa tultua korkeampien tahojen tietoisuuteen. Twitterissä julkaistiin paljonpuhuva videonpätkä amerikkalaispojan puheista.

Full Squad Gamingin osaomistaja Jake Lucky postasi videon, jossa IShowSpeed purkaa kritiikin aiheuttaman suuttumuksensa kutsumalla naispelaajaa toistuvasti nartuksi.

“Puhuuko nainen minulle?” raivopää kyseli kiroillen. “Painu widduun pelistä ja tiskaa miehesi astiat!”

Luckyn twiittiin kiinnitti huomiota myös Riot Games, jonka tuottajiin kuuluva Sara Dadafshar vastasi antaneensa pysyvät bannit törkysuulle niin Valorantiin kuin muihinkin yhtiön peleihin.

“Emme halua lainkaan tällaisia pelaajia yhteisöömme”, Dadafshar ilmoitti.

Youtuben Gaming Creators -pomo komppasi Riotin kantaa, joskin IShowSpeedin tubetili on yhä voimissaan ja puskee uusia videoita.

Myöhemmin twiittaamallaan videolla striimaaja pyytää käytöstään anteeksi ja selittää sitä huonolla päivällä, joka johtui runsaasta rasististen kommenttien määrästä. Toisaalta vastaavien typeryyksien suoltaminen ei tapahtunut ensimmäistä kertaa. Nartuttelua ja kiroilua on kuultu ennenkin, ja eräällä videolla IShowSpeed tiedustelee ryhmävideochatissa eräältä naiselta, lisääntyisikö tämä hänen kanssaan, mikäli he olisivat ainoat autiolla saarella.

“Kuka minut pysäyttäisi?” kehtasi tämä lupaava misogyynin alku vihjailla kieltävän vastauksen saatuaan.

IShowSpeedin ragetyyli kyllä vetoaakin osaan yleisöstä, sillä hänen pelitilinsä on yksi Youtuben nopeimmin kasvavista, ja tilaajia on yli seitsemän miljoonaa. Osa puolustelee hänen typeriä kommenttejaan iällä (ilmeisesti 17 vuotta) sekä sillä, että tällainen “trash talk” nyt vain on osa tiettyä pelikulttuuria.

On totta, että scheißen jauhamisella on videopelien parissa pitkä kulttuurihistoria, mutta suureksi onneksi enemmistö ymmärtää paremman päälle. IShowSpeedilläkin on jättimäinen kuulijakunta isolla alustalla, ja “lämpimikseen” viskellyt sanat voivat aiheuttaa varsinkin nuorille seuraajille traumoja, tai heistä voi tulla samanlaisia urpoja. Oli palveluntarjoajilta korkea aika tehdä selväksi, ettei tällaista käytöstä kaivata.

Lähde: PC Gamer
Kansikuva: Twitter / Riot Games