SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Suosittu pelitubettaja on kuollut vain 23-vuotiaana – Jätti jälkeensä koskettavan jäähyväiskirjeen
  • Toimitus

Suosittu pelitubettaja on kuollut vain 23-vuotiaana – Jätti jälkeensä koskettavan jäähyväiskirjeen

julkaistu: 02.07.2022 16:03

Valtavan suosittu Minecraft-tubettaja Alex Technoblade on kuollut vain 23-vuotiaana tukikudossyöpään. Uutiset paljastuivat jäähyväisvideolla nimeltä “so long nerds” eli “näkemiin nörtit”, jonka tubettajan perhe julkaisi kuoleman jälkeen.

Videolla Technobladen isä lukee käsikirjoituksen, jonka hänen poikansa kirjoitti vain hetki ennen kuolemaansa. Lopulta isä itse puhuu pojastaan, jonka Youtube-kanavalla on yli 11 miljoonaa tilaajaa.

Alexin kirjeessä lukeen muun muassa: “Kiitos kaikille, jotka olette tukeneet sisältöä, jota olen vuosien varrella luonut. Jos minulla olisi sata muuta elämää, luulen, että valitsisin jokaisella kerralla olla Technoblade, koska nämä vuodet ovat olleet elämäni onnellisimmat.”

Technoblade kiittää myös yleisöään siitä, että heidän tukensa ja katsomisensa ansiosta hänen sisaruksensa pääsevät halutessaan yliopistoon. Alexin isän mukaan tubettajan tienesteistä osa menee myös hyväntekeväisyyteen.

Alex Technoblade saapui Minecraftin servereille vuonna 2013 ja pitkän uransa aikana tuli tunnetuksi huumoristaan, pelitaidoistaan sekä ystävällismielisestä kaksinkamppailusta toisen tubettajan, Dreamin, kanssa.

Viime vuonna tubettaja ilmoitti, että hän on saanut syöpädiagnoosiin oikeaan käteensä. Sairautensa ajan hän jakoi yleisölleen minkälaisissa erilaisissa hoidoissa kävi, kuten raajanpelastusoperaatiossa, mikä melkein amputoi hänen kätensä. Viimeisimmän videon ennen kuolemaansa tubettaja julkaisi neljä kuukautta sitten.

Iso osa Technobladen menestystä oli myös mysteeri hänen identiteettinsä ympärillä, sillä sitä hän ei koskaan paljastanut ennen kuolemaansa. Jäähyväisvideolla hän muistelee kaihoisasti, kun yleisö luuli hänen nimensä olevan Dave. Hän paljasti oikean nimensä olleen Alexander. Edesmenneen tubettajan perhe toivoo katsojien kunnioittavan yksityisyyttä myös jatkossa.

“Poikani rohkeus matkallaan, oli häikäisevä opetus meille kaikille, jotka olimme etuoikeutettuja kävelemään hänen vierellään. Kiitos, kun jaoitte tämän matkan, kun hän teki työtä jota rakasti rakkaille faneilleen”, tubettajan isä tiivistää videolla.

Monet tubettajat ja striimaajat ovat surreet ja muistelleet edesmennyttä tähteä:

Kuva: Technoblade / Youtube