SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Suosikkistriimaaja tahtoo tehdä verkkohäirinnästä laitonta
  • Saara
    R

Suosikkistriimaaja tahtoo tehdä verkkohäirinnästä laitonta

julkaistu: 02.01.2023 12:51

Twitchin suosituimpiin naispuolisiin striimaajiin lukeutuvana Imane “Pokimane” Anys on saanut osansa verkkoyhteisöissä rehottavasta vihasta, häirinnästä ja trollauksesta. Nyt Pokimane on ilmoittanut aikovansa tehdä tällaisesta ilkeästä käytöksestä netissä rangaistavaa.

Äskettäin Pokimane joutui tavallistakin tuntuvammin toisen striimaajan häirinnän kohteeksi. Ilkiö jatkoi uhkailujaan ja vihaviestien lähettelemistä muilla somekanavilla lennettyään Twitchistä pihalle. Erityisesti moni nainen on sisällöntuottajana kokenut vastaavaa vainoamista.

Joulun alla Pokimane otti aiheen esiin lähetyksessään. Hän ilmoitti, että myrkyllisesti käyttäytyvät tyypit on saatava vastuuseen nettitouhuistaan. Välttääkseen katsojiensa säikyttelyä striimaaja ei mennyt yksityiskohtiin, mutta totesi tavoittelevansa tietynlaisen toiminnan muuttamista lainvastaiseksi.

Lainsäädönnön muuttamiseksi hän kertoi olevansa valmis ottamaan yhteyttä poliitikkoihin ja tekemään yhteistyötä häirintään puuttuvien organisaatioiden kanssa. Yksityiskohtaisemmin Pokimane ei suunnitelmistaan puhunut, mutta hän haluaa käyttää mahdollisuutensa ajaa monen ihmisen asiaa päättävien tahojen käsittelyyn.

Tämänkaltainen aktiivisuus ei ole epätavallista Pokimanelle. Viimeksi syyslomien aikaan hän uhkasi muutaman kollegansa kanssa boikotoida koko Twitchiä, jollei palvelu lopeta uhkapelimainoksia. Twitchin nopea taipuminen asiassa osoitti striimaajien sananvallan.

Lähde: WIN.gg Kansikuva: Twitch / Pokimane